"رایان برادین " (Ryan Bradeen) کاردار امور فرهنگی سفارت آمریکا در داکا در مقالهای نوشت: در شرف عید مقدس، گروههای مسلمانان و دانشجویان در بنگلادش بهترین آرزوها را از طرف "فرح انور پاندیت "؛ نماینده ویژه اعزامی آمریکا به جوامع مسلمانان که در داکا و شهر تانگیل برای شروع تور چهارجانبه آسیای جنوبی حضور داشت، دریافت کردند.
به ادعای برادین، بازدید پاندیت درست بعد از سفر اخیر "اوباما " به هند و اندونزی صورت گرفت و باعث تداوم برتری چهره رئیس جمهور آمریکا در جامعه مسلمانان آسیا شد.
این مقاله در ادامه افزوده است: بنگلادش، چهارمین جمعیت مسلمان جهان را با حدود 90 درصد از 160 میلیون نفر داراست. در طی سه روز، نماینده ویژه پاندیت تنوع گستردهای را در این کشور مشاهده کرد، از بازارهای فشرده پایتخت تا مناطق تولید پوشاک صادراتی که در خارج از شهر رشد یافتهاند، و زمینهای کشاورزی غنی که توده مردم را حمایت میکند.
این دیپلمات آمریکایی تأکید کرده است: در شهر کوچک تانگیل در 70 کیلومتری شمال غرب داکا، نماینده ویژه پاندیت از گروههای روزنامهنگار، حقوقدانان و مقامات سازمانهای مردم نهاد (NGO) که شامل اعضای اقلیت بومی "گارو " هستند، سؤالاتی پرسید. اما تمرکز سفر پاندیت ملاقات با رهبران جوان بود که وی آن را تغییر نسل نامیده است، یعنی افرادی که زیر 30 سال سن دارند.
برادین نوشته است: در ملاقات با جوامع مسلمانان 30 کشور در طول سال گذشته، وی نسل جدیدی از تغییرسازان را در سازمانهای پیشرو و روشهایی برای شناسایی مشکلات کشورهایشان برای ساختن جوامعی قویتر مشاهده کرده است.
وی در این دیدار اظهارداشت: "شغل من ارتقا و پیشبرد تعهدات رئیس جمهور برای تبادل گفتوگو است، دولت آمریکا میتواند در طرحهای ابتکاری و مشارکتی که ریشه در جوامع دارد شرکت کند، ما میتوانیم این را با شنیدن و شروع هماندیشی، تسهیل کنندگان و شرکای فکری با رهبران جوان به انجام برسانیم. ما میخواهیم با همه بخشهای مختلف جامعه مدنی، هنرمندان، موسسین و پیشقدمان کار کنیم و روابطی جدید که میتواند روایت ما را برای آنها و برای همه ما در مجموع تغییر دهد، بسازیم. "
کاردار امور فرهنگی سفارت آمریکا در داکا افزوده است: در داکا، نماینده ویژه پاندیت با رهبران جوان سازمانهای اجتماعی از قبیل عجاج احمد، " رئیس مرکز جوانان بنگلادش " و کوروی رکشاند از "جاگگو " ملاقات کرد، رکشاند 25 ساله اولین مدرسه انگلیسی متوسطه را برای بچهها در زاغههای داکا تاسیس کرده است.
رکشاند میگوید: "ما به زبان انگلیسی تمرکز کردیم چون که انگلیسی فقط یک زبان نیست، زبان انگلیسی ابزاری برای زندگی است. " وی سریعاً تشخیص داد که برای موفق شدن، دانشجویانش باید بیشتر انگلیسی یاد بگیرند، آنها نیاز دارند تغذیه شوند و خدمات سالم داشته باشند. در نتیجه اکنون جاگگو بیش از یک مدرسه است و در حال حاضر برنامههای اجتماعی و سلامتی مهمی برای کل منطقه دارد.
نماینده ویژه پاندیت تاکید کرد که رهبران جوانی که وی در این مدت در نقاط مختلف جهان ملاقات کرده است، انگیزههای زیادی برای همکاری با جوامعشان دارند. پاندیت میگوید: "من رهبران جوانی را دیدم که مانند شما بسیار فعال و با انگیزه هستند. "
نماینده کلینتون، بر روی برنامههای قرن 21 دولت آمریکا تمرکز کرد، پاندیت معتقد است که از طریق تکنولوژیهایی از قبیل فیسبوک و توییتر، فعالان در بنگلادش میتوانند با رهبران همفکر در هر جایی در جهان همکاری کنند و ایدههایشان را با هم پیوند بزنند. پاندیت تعهد دولت آمریکا را برای کمک به رشد این قبیل مبادلات به آنها رساند. این تعهد به منافع بر اساس منافع و احترام متقابل در سخنرانی اوباما در قاهره بهتر از اظهارات اخیرش در اندونزی نمایان شده بود.
این مقاله افزوده است: در بنگلادش، جاییکه 80 درصد مردم زیر 40 سال هستند، تغییر نسل بخش بزرگی از جمعیت را دربر میگیرد. در موسسه "مدینه العلوم "، کمیل مدرسا در مرکز داکا، نماینده ویژه پاندیت بر اشتیاق دانشجویان و معلمان برای به کار گرفتن عقاید آگاه از خارج از بنگلادش گواهی داد. موسسه شامل دو مدرسه متمایز است، یکی برای دختران و دیگری برای پسران. مقامات هر دو مدرسه تمایل داشتند که دانش آموزان اظهارات پاندیت را بشنوند و در جلسه "کیو اند ای " مشارکت کنند، اما هرگز قبل از آن دو مدرسه با یکدیگر در یکجا حضور نداشتند.
در ادامه این مقاله آمده است: بعد از تأمل بیشتر، دانش آموزان موافقت کردند که اگر دختران و پسران در دو طرف حیاط جداگانه بنشینند و اگر دختران نقاب بزنند، استانداردهای حجاب و عفاف رعایت میشود، چندین دانش آموز از هر دو مدرسه به عنوان بخشی از بورس تحصیلی سفارت داکا، به تحصیل زبان انگلیسی مشغول هستند. هم پسران و هم دختران که مطالعات انگلیسی را برای استفاده به جا فرا میگیرند، از نماینده ویژه در یک مباحثه جالب توجه سوالات مختلفی پرسیدند.
پاندیت در این مباحثه گفت: "ما اکنون به این نسل جدید رسیدیم. آنها واقعا با صداقت هستند، من فکر میکنم آیندهای پر از امید در انتظار ماست. "