هفته گذشته مرکز بین‌المللی "وودرو ویلسون " ابتکار عمل "تقویت تعامل جهانی آمریکا " (Strengthening America's Global Engagement (SAGE) Initiative) را با هدف توسعه طرح کاری مؤثری برای ارتقاء تلاش‌های ارتباطی استراتژیک و دیپلماسی عمومی آمریکا آغاز کرد.

این ابتکار عمل 6 ماهه در حقیقت واکنشی است در پاسخ به توصیه‌های مطرح شده در 15 مطالعه مهمی که از یازده سپتامبر 2001 انجام شده است، این طرح کاری زمینه را برای ایجاد سازمانی آماده می‌کند که بتواند حمایت عالی، مداوم و ابتکاری بخش خصوصی را برای دیپلماسی عمومی آمریکا فراهم کند.

این سازمان اغلب به عنوان نهادی مشابه مرکز مطالعاتی "رند " (RAND) و یا شبیه به "بریتیش کانسل " (شورای فرهنگی انگلیس) مطرح می‌شود. با این وجود بدون شباهت به مرکز مطالعاتی رند و دیگر مراکز توسعه و پژوهشی وابسته به دولت فدرال آمریکا، منشور این سازمان توسط دولت آمریکا ارائه نمی‌شود.

در شرایطی که این سازمان با دولت آمریکا همکاری نزدیکی خواهد داشت، به عنوان سازمانی مستقل و در عین حال ضروری برای افزایش همکاری و حمایت از فعالان بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی در سراسر جهان فعالیت خواهد کرد.

این گروه متنوع و غیرحزبی بیش از 60 کارشناس و وکیل از بخش خصوصی (از جمله مایکروسافت، یاهو، کارگاه سزامی، گالوپ)، مؤسسات مطالعاتی (نظیر بروکینگز، هریتج، مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی (CSIS)، مرکز امنیت نوین آمریکا (CNAS) و مؤسسه مانتن رانر(MountainRunner))، مراکز دانشگاهی (نظیر مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، هاروارد، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه مسیحیت تگزاس، دانشگاه جرج واشنگتن) و کارکنان ادارات و کمیته‌های مرتبط کنگره را شامل می‌شود که به عنوان مشاور و ناظر در این سازمان فعالیت خواهند داشت. "کاندولیزا رایس " وزیر امورخارجه سابق آمریکا و "ویلیام پری " وزیر دفاع پیشین این کشور، به طور مشترک ریاست افتخاری این نهاد را برعهده خواهند داشت.

ابتکار عمل "تقویت تعامل جهانی آمریکا " به دنبال تسهیل اجرا و هماهنگی بهتر میان دولت و بخش خصوصی خواهد بود و در عین حال نیز قابلیت‌های بیشتری را برای دولت آمریکا فراهم می‌آورد.

"برد مینیک " مدیر این پروژه اعلام کرد: قوانین کلی این ابتکار عمل تأکید دارد که این گروه در هیچ گونه فعالیت‌های مربوط به دیپلماسی عمومی که در حیطه مسئولیت‌های دولت آمریکا است وارد نشود. هیچ یک از افراد دخیل در این تلاش تمایلی برای انجام چنین کاری ندارند و اصلا چنین اقدامی جزء مسئولیت‌های آنان نیز به حساب نمی‌آید. در عوض، هر سازمان این چنینی طراحی شده است تا از طریق اقداماتی که دولت قادر به انجام آن نیست و همچنین فراهم آوردن منابع بیشتر، از تلاش‌های ما در زمینه دیپلماسی عمومی حمایت کند.

کارگروه "تقویت تعامل جهانی آمریکا " به 5 کمیته فرعی تقسیم می‌شود: بودجه؛ توسعه؛ نظارت؛ بازارها، کشورها و شبکه‌ها؛ و در نهایت نیز کمیته فرعی برنامه‌ها و فعالیت‌ها. نخستین نشست این گروه در تاریخ 21 سپتامبر 2010 برگزار شد. کمیته‌های فرعی در تاریخ 13 دسامبر 2010 (22 آذرماه) گزارش‌های خود را به گروه ارائه می‌کنند. بودجه اولیه این پروژه توسط بنیاد "اسمیت ریچاردسون " تأمین شده است.

"مت آرمسترانگ " رئیس و مؤسس مرکز مانتن رانر همراه با "فیل سیب " (Phil Seib) از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، "جولیانا گران‌پیلان " از مؤسسه سیاست جهانی، "نیلا فاروکی " از کارگاه سزامی (Sesame Workshop)، "تامارا گولد " (Tamara Gould) از سرویس‌های تلویزیونی مستقل، "اندرو والوورث " از رسانه‌های "گریس کریک "، "سیندی ویلیامز " از مؤسسه فناوری ماساچوست (که البته ریاست کمیته فرعی بودجه را عهده‌دار است)، و برخی دیگر در کمیته فرعی بودجه فعالیت خواهد داشت.

"باربارا برت " (Barbara Barrett) از مرکز "ترایپل کریک گست رنچ " (Triple Creek Guest Ranch) ریاست کمیته فرعی توسعه را عهده‌دار است. کمیته نظارت نیز توسط "جیم دابینز " از مرکز مطالعاتی "رند " اداره می‌شود. "سوزان گیگلی " از سازمان تحقیقات رسانه‌ای و ارتباطات جهانی "اینترمیدیا " ریاست کمیته فرعی "بازارها، کشورها و شبکه‌ها " را عهده‌دار است. کمیته فرعی "برنامه‌ها و فعالیت‌ها " نیز توسط "کریستی کارپنتر " از "مرکز پالی‌ برای رسانه‌ها " اداره می‌شود.


دسته ها : سیاست
دوشنبه 1389/7/19 19:40
X