رهبر معظم انقلاب در روزهای آینده به قم سفر خواهند کرد؛ این چهارمین سفر رسمی رهبری به قم طی بیست سال گذشته است. البته مقام معظم رهبری در تمامی این سال‌ها، در سالگرد حماسه 19 دی 1356، با مردم این شهر دیداری ثابت و همیشگی داشته‌اند و بارها نیز در سفرهایی غیررسمی به این شهر سفرکرده‌اند.

اعلام خبر سفر
امام جمعه موقت قم، جمعه هفته گذشته از انجام این سفر قریب‌الوقوع خبر داده بود. این در حالی است که از حدود دو ماه پیش موضوع سفر رهبری به قم در محافل مختلف این شهر نقل می‌شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین محمد سعیدی در خطبه دوم نمازجمعه تأکید کرد: در آینده‌ای نزدیک، طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، پیشاپیش مردم غیور و متدین قم به استقبال از نایب ولی عصر (عجل‎ا... تعالی) و ولی امر مسلمین می‌روند. وی بیش از این توضیحی درباره این سفر نداد.
علی بنایی یکی از سه نماینده قم در مجلس نیز هفته گذشته در گفت‌وگویی که با عنوان "جزییاتی از سفر رهبر انقلاب به قم " منتشر شد، اعلام کرد که سفر رهبر معظم انقلاب به این استان دو جنبه استانی و عمرانی دارد و ایشان در این سفر با علما، اساتید حوزه علمیه، طلاب و جوانان دیدار می‌کنند.
محمدحسین موسی‎پور استاندار قم نیزدر اظهار نظری تصریح کرد که رهبری چند روزی در قم اقامت دارند و برنامه‎هایی نیز برای ایشان آماده شده که از جمله آن‎ها استقبال مردمی و دیدار با مردم، دیدار با علما و فضلا و دیدار با مسئولان اجرایی است.

سفر لغو شده
هم‌زمان با رسانه‌ای شدن خبر سفر رهبری به قم، رسانه‌های اینترنتی وابسته به جریانات ضدانقلاب، کوشیدند تا با خبرسازی‌های خاص و تکراری‌، این سفر را تحت‌الشعاع خود قرار دهند. محور اصلی فعالیت این رسانه‌ها، لغو سفر به علت عدم استقبال احتمالی از رهبری بود. ‌این خبر آن‌چنان سست به‌نظر می‌رسید که حتی از سوی پایگاه‌های خبری مشهورتر جریانات ضدانقلاب بازنشر نشده و در سطوحی محدود منتشر شد.
جالب‌تر آن‌که در برخی بازخوردهای این‌گونه اخبار که به‌نظر می‌رسد منشایی کاملا خارجی داشته باشد و نویسندگان آن، به‌هیچ‎وجه در فضای داخلی تنفس نمی‌کنند، بر این نکته تأکید شده بود که این سفر انجام خواهد شد و این خبرسازی‌ها، نتیجه‌ای جز سرخوردگی برای جریان فتنه به دنبال نخواهد داشت. تمرکز اصلی این فضاسازی رسانه‌ای بر تعیین تکلیف برای علما بوده و این جریان سیاسی کوشیده است در ادامه خط اختلاف افکنی‌اش در یک سال گذشته، ابهامات و شبهاتی غیر واقعی را به جامعه القا نماید.

جاذبه قم
غیر از مشهد، قم تنها شهری است که بارها و بارها میزبان حضور رهبر انقلاب بوده است؛ این سفرهای غیررسمی که اخبار و جزییات زیادی درباره آن‌ها منتشر نشده، نشان‌دهنده جایگاه ممتاز و موقعیت منحصربه‎فرد قم است. پایگاه مرجعیت شیعی که در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، کانون بسیاری از تحولات بوده است.
با اتکا به برخی اظهارنظرها، رهبر معظم انقلاب در پاره‌ای مواقع به زیارت حرم حضرت معصومه (سلام‌ا... علیه) و مسجد مقدس جمکران رفته‌اند. این مطلب را عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری به نقل از سیدحسن نصرا... دبیر کل حزب‌ا... لبنان بیان کرده است.
در برخی تصاویر و فیلم‌های کوتاه منتشر شده در اینترنت هم، دیدارهای رهبری با حضرات آیات سیدرضا بهاءالدینی (رحمت‎ا... علیه)، علی مشکینی (رحمت‎ا... علیه)، جواد فاضل‌لنکرانی (رحمت‎ا... علیه) و محمدتقی بهجت (رحمت‎ا... علیه) را می‌توان مشاهده کرد که همگی در قم انجام شده است. دیدار با حضرات آیات محمدتقی مصباح یزدی و جعفر سبحانی نیز از جمله دیدارهایی است که در قم انجام شده است.
در چند ماه گذشته ‌نیز سفرهای مهمی به قم انجام شده که درباره آن‌ها اطلاعات زیادی در دست نیست؛ در این سفرها، دیدارهایی با مراجع معظم تقلید صورت گرفته که آثار پرخیر و برکتی برای نظام و کشور به دنبال داشته است. همگی این دیدارها نشانه محکمی مبنی بر شکست فتنه‌گران و توطئه‌گران برای ایجاد تفرقه در کشور است.

3 سفر
دو سال پس از انتخاب حضرت آیت‌ا... سیدعلی خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی، ایشان از 30 بهمن تا 2 اسفند آن سال به قم سفر کردند. "من سرباز کوچک مقام معظم رهبری هستم "، این جمله معروف را مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی خطاب به حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای در بازدید از منزل امام خمینی (رحمت‎ا... علیه) در قم گفتند تا دو سال پس از رحلت امام، بیعت مجدد خود را با رهبری بیان کنند. حضرات آیات عظام محمدعلی اراکی و سیدمحمدرضا گلپایگانی که در آن زمان در قید حیات قرار داشته و دو رکن مهم مرجعیت به‎شمار می‌آمدند نیز دیدارهایی با رهبر انقلاب انجام دادند. چهار سال از دیدار اول قمی‌ها با رهبر معظم انقلاب در این شهر نگذشته بود، که ایشان مجددا به قم سفر کردند. این سفر در آستانه‌ ولادت‌ با سعادت‌ امیر مؤمنان‌ حضرت‌ علی‌(علیه‌السلام‌) انجام شد و رهبری از 13 تا 16 آذر 1374 میهمان قمی‌ها شدند. به فاصله 5 سال از سفر دوم، شهر قم مهیای سفر سوم شد و رهبری نیمه مهر 1379 به این شهر رفتند و اکنون قم در آستانه چهارمین سفر رسمی رهبر انقلاب قرار گرفته است


دسته ها : سیاست
دوشنبه 1389/7/19 12:34
X