پایگاه اینترنتی ولترنت (voltairenet) در مقالهای به قلم "پیتر سیموندز " (Peter Symonds) مفسر سیاسی سوسیالیست با اشاره به اینکه این تحریمها مشکلاتی را برای ایران بهوجود خواهد آورد، مینویسد: اگر تحریمهای جدیدِ ایالات متحده آمریکا علیه ایران (که در اول جولای توسط رئیس جمهور "اوباما " امضاء گردید) به طور کامل به اجرا درآید، اقتصاد کشور را دچار مشکل خواهد کرد. در حالیکه دولت اوباما به آرامی تحریمهای اقتصادی را به عنوان راهحلهای "صلح آمیز " برای مشکلات سیاسی به تصویر میکشد، اما در واقع کشورهای مورد تحریم را در برابر قانون جنگ قرار میدهد . . . و این انتخابی است که ایالات متحده آمریکا نیز فعالانه آن را دنبال میکند. در نهایت، تظاهرات بر ضد جنگ که در زمان بوش آغاز گردیده بود، در دوره اوباما سرعت گرفته است.
پیتر سیموندز در آغاز مقاله مینویسد: چند روز پیش، باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا قانون کنگره را علیه ایران امضاء کرد که در پی آن احتمال تشدید تنشها نهتنها برای تهران بلکه برای آمریکا، اروپا و برخی کشورهای آسیایی نیز وجود دارد.
این قانون به طور گسترده، بانکهای خارجی و شرکتهای تجاری که در ایران سرمایهگذاری میکنند را مورد هدف قرار داده است و مجازاتهای یکجانبه را از سوی خود در قبال کسانی که با آنها همگام نیستند، اعمال میکند.
به اعتقاد این مفسر سوسیالیست، تحریمهای جامع ایران، نیازمندِ اعمال محدودیت توسط خزانهداری ایالات متحده است تا دسترسی به سیستمهای مالی آمریکا را برای هر بانک خارجی که با اشخاص حقوقی ایرانی که در لیست سیاه آنها یا سازمان ملل قرار دارند، مسدود کند. این لیست شامل بعضی از بانکهای بزرگ ایرانی، بخش انرژی و تجارت مرتبط با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران است.
این قانون به طور تحریکآمیزی شرکتهای خارجی که محصولات نفتی تصفیه شده خود (مانند بنزین و گازوئیل) را به ایران میفروشند، همینطور تولیدکنندگان، بیمه کنندگان و افراد دخیل در بخش حمل و نقل را نیز مورد هدف قرار داده است. در حالی که ایران دارای ذخایر بزرگ نفتی است، اما تأسیسات زیربنایی انرژی و ظرفیت تصفیه آن به به قدری نیست که در حال حاضر از واردات بنزین بینیاز باشد.
وی در ادامه مینویسد: واشنگتن، تهران را به ساخت سلاحهای هستهای ، متهم کرده است. ماه گذشته، ایالات متحده آمریکا و متحدان اروپایی او چهارمین قطعنامه را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند، این قطعنامه مجازاتهای جدید را به دلیل امتناع از متوقف کردن تسهیلات غنیسازی اورانیوم و بازسازی رآکتور تحقیقاتی آب سنگین به ایران تحمیل کرد. در راستای قطعنامه سازمان ملل، اتحادیه اروپا خبری را مبنی بر تحریمهای شدیدتر علیه ایران که شامل تحریم سرمایهگذاری در بخش انرژی میشود منتشر کرد.
سیموندز با تاکید بر اینکه ایران بارها و بارها هر گونه طرح مبنی بر ساخت سلاحهای هستهای را تکذیب کرده است، میافزاید: ایران تحریمهای ایالات متحده و سازمان ملل بر علیه خود را غیر قانونی میداند. با توجه به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) که ایران نیز آن را امضاء کرده است، کشورها حق توسعه چرخه سوخت هستهای را که شامل غنیسازی اورانیوم و بازفرآوری پلوتونیوم نیز میشود، در جهت اهداف صلح آمیز دارند. امکانات هستهای ایران شامل نیروگاه غنیسازی اورانیوم نطنز است که منوط به بازرسی منظم آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) است.
• تحریمهای اعمال شده توسط آمریکا بسیار فراتر از قطعنامه سازمان ملل است
این مفسر سیاسی در پایان قسمت اول مقاله خود تصریح کرد: قانون کنگره ایالات متحده آمریکا به مراتب فراتر از تحریمهای پیشنهادی اتحادیه اروپا و قطعنامههای سازمان ملل است که روسیه و چین با نارضایتی و تحت فشار واشنگتن با آن موافقت کردند. هر نوع محدودیت قابل توجهی در مورد فروش محصولات نفتی تصفیه شده به ایران میتواند تأثیر بسیار زیادی بر اقتصاد آن داشته باشد.
اگر چه تهران ذخایر استراتژیکی خود را افزایش و واردات خود را نیز کاهش داده است اما هنوز در حدود 25 تا 30 درصد بنزین مورد نیاز خود را از بازار بینالمللی تهیه میکند.