جملات یادشده فرازهایی از سخنان شهید "مصطفی چمران" است؛ او که در سال 1311 در تهران متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه آغاز کرد؛ در مدارس دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند.او ازدرس تفسیر قرآن مرحوم آیت الله طالقانی، فلسفه و منطق استاد شهید مرتضی مطهری کسب فیض کرد.سپس در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و از اولین اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران بود. در مبارزات سیاسی مجلس چهاردهم تا ملی شدن صنعت نفت شرکت داشت . بعد از کودتای ننگین 28 مرداد و سقوط دولت مصدق در لوای یک گروه سیاسی سخت ترین مبارزه ها و مسئولیتهای او علیه استبداد و استعمار شروع شد و تا زمان مهاجرت از ایران، بدون خستگی و با همه قدرت خود،علیه نظام طاغوتی شاه جنگید و خطرناک ترین مأموریتها را در سخت ترین شرایط با پیروزی به انجام رسانید.
او در سال 1336 در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد ، به تدریس در دانشکده فنی پرداخت و در سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا اعزام شد؛ در دانشگاه برکلی با ممتاز ترین درجه علمی موفق به اخذ مدرک دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما گردید.
در آمریکا با همکاری دوستانش برای اولین بار انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را پایه گذاری کرد لذا به عنوان یکی از موسسین انجمن دانشجویان ایرانی در کالیفرنیا و از فعال ترین دانشجویان ایرانی در آمریکا محسوب می شد ، به همین دلیل بورس تحصیلی شاگرد ممتازی وی از سوی رژیم شاه قطع شد.
او به دفاع از امام خمینی(ره) و قیام خونین 15 خرداد پرداخت و در اقدامی جسورانه و سرنوشت ساز با همراهی دوستان مؤمن و همفکر خود رهسپار مصر شد. مدت دو سال در زمان عبد الناصر سخت ترین دوره های چریکی را آموخت و به عنوان بهترین شاگرد این دوره شناخته شده و مسئولیت تعلیم چریکی مبارزان ایرانی را برعهده می گیرد .
وی به علت برخورداری از بینش عمیق مذهبی، از ملی گرایی ورای اسلام ، متنفر بود و وقتی در مصر مشاهده کرد که جریان ناسیونالیسم عربی باعث تفرقه مسلمانان شد، به جمال عبد الناصراعتراض کرد.او ضمن پذیرش این اعتراض گفت که جریان ناسیونالیسم عربی آنقدر قوی است که نمی توان به راحتی با آن مقابله کرد .چمران نیز با تأسف تأکید می کند که ما هنوز نمی دانیم که بیشتر این تحریکات از ناحیه دشمن برای ایجاد تفرقه در بین مسلمانان است. از آن پس به چمران و یارانش اجازه داده می شود تا در مصر نظرات خود را بیان کنند.
بعد از فوت عبدالناصر، ایجاد یک پایگاه چریکی مستقل برای تعلیم مبارزان ایرانی، ضرورت پیدا می کند از این رو چمران رهسپار لبنان می شود تا چنین پایگاهی را ایجاد کند.
او به کمک امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان سازمان "امل" را بر اساس اصول و مبانی اسلامی پی ریزی کرد.این سازمان درمیان توطئه ها و دشمنی های چپ و راست، با تکیه بر ایمان به خدا و با اسلحه شهادت، خط راستین اسلام انقلابی را پیاده کرد.
چمران در فلسطین اشغالی از خود قهرمانیهای بسیاری به یادگار گذاشته وهمیشه در قلب محرومین شیعه جای گرفته است.
چمران با پیروزی انقلاب اسلامی به وطن برگشت. اوهمه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب گذاشت و به تربیت پاسداران انقلاب همت گماشت. سپس در شغل معاونت نخست وزیری زحمات فراوانی را متحمل شد.
در جریان رویدادهای منطقه پاوه رشادتها و از خود گذشتگی های فراوانی از خود به جای گذاشت. بعد از این پیروزی بی نظیردر پاوه و بازگشت به تهران از طرف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، امام خمینی (ره)، به وزارت دفاع منصوب گردید. وی در پست جدید، برای تغییر و تحول ارتش، به یک سلسله برنامه های وسیع بنیادی دست زد که پاکسازی ارتش و پیاده کردن برنامه های اصلاحی از این قبیل است .
او دراولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد چمران سپس به نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و مأموریت یافت تا به طور مرتب گزارش کار ارتش را ارائه نماید.
پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و حمله ناجوانمردانه ارتش صدام به مرزهای ایران و یورش آنها به شهرها و روستا ها نتوانست ساکت بنشیند و به خدمت امام رسید و با اجازه ایشان و به همراه مقام معظم رهبری ، آیت الله خامنه ای که در آن زمان نماینده دیگر امام در شورای عالی دفاع و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بودند ، به اهواز رفت.
او از همان بدو ورود دست بکار شد و در شب اول حمله چریکی ای را علیه تانک های دشمن که تا چند کیلومتری شهر اهواز پیشروی کرده بودند، آغاز کرد.
یکی دیگر از کارهای مهم و اساسی او از همان روزهای اول، ایجاد هماهنگی بین ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند. بازده این حرکت و شیوه جنگ مردمی و هماهنگی کامل بین نیروهای موجود، تاکتیک تقریباً جدید جنگی بود. چیزی که ابر قدرتها در این جنگ، فکرآن را نکرده بودند.
چمران پیشاپیش یارانش، به شوق کمک به برادران محاصره شده در سوسنگرد رفت در این هنگام نبرد سختی در گرفت و علی رغم دفاع شجاعانه او دراین سنگر در حین مبارزه از دوقسمت پای چپ زخمی شد و در بیمارستانی در اهواز و بستری شد. اما بیش از یک شب در بیمارستان نماند وبعد از آن به مقر ستاد جنگهای نا منظم رفت و دوباره با پای زخمی به کار خود ادامه داد.
چمران باارائه پیشنهادها و برنامه های ابتکاری سعی داشت در جبهه های حق علیه باطل تحرک و حرکتی نوین بوجود آورد. او اصرار داشت که هرچه زودتر تپه های الله اکبر و سپس منطقه بستان فتح شود در این زمان نیروهای خود را به تنگه چزابه که نزدیکی مرز است رسانده تا ارتباطات شمالی و جنوبی نیروهای عراقی را قطع کند.در سی و یکم اردیبهشت ماه 1360، با یک حمله هماهنگ و برق آسا ارتفاعات الله اکبر فتح شد که پس از پیروزی سوسنگرد بزرگ ترین پیروزی تا آن زمان بود.
او همراه رزمندگان شجاع اسلام در زمره اولین کسانی بود که پا به ارتفاعات الله اکبر گذاشت وبا فداکاری و قدرت تمام به همراه نیروهای تحت امرش تپه های شحیطیه (شاهسوند) را به تصرف درآورند تا اینکه در سحر گاه سی و یکم خرداد اصابت ترکش خمپاره دشمن به سنگر او، موجب شهادت این جهادگرمومن شد و روح مشتاق پروازش به سوی معبود جاویدان پرکشید.
امام خمینی (ره) در پیام تسلیت به مناسبت شهادت شهید چمران فرمودند :
"من این ضایعه را به ملت شریف ایران و لبنان، بلکه به ملت‏های مسلمان و قوای مسلح و رزمندگان در راه حق و به خاندان و برادر محترم این مجاهد عزیز، تسلیت عرض می‏کنم و از خداوند تعالی رحمت برای او و صبر و اجر برای بازماندگان محترمش خواهانم".


دسته ها : عمومی
دوشنبه 1389/3/31 11:47
X