صدور و تصویب قوانین ضد اسلامی در غرب پس از حوادث یازده سپتامبر و گسترش پدیده اسلام فوبیا وارد فاز جدیدی شد و به دنبال آن حجاب که از ارکان اساسی ایمان زن مسلمان و سمبل عفاف وی محسوب می شود، در بعضی از کشورهای غربی با تهدید روبرو است.در گزارش حاضر به بررسی برخی از ابعاد این موضوع پرداخته شده است.


ممنوعیت حجاب در مدارس فرانسه

اولین بار تصویب قانون ممنوعیت حجاب در مدارس فرانسه سر و صدای زیادی ایجاد کرد.
مسلمانان فرانسه به عنوان بزرگترین جامعه مسلمان اروپا، از سال2004 به موجب تصویب قانونی از داشتن حجاب در مدارس دولتی منع شدند. به موجب این قانون تحت عنوان طرح «ممنوعیت اسفاده از نشانه‌های مذهبی در مدرسه‌های فرانسه»، استفاده از حجاب اسلامی در مدارس فرانسه رسماً غیرقانونی شد. پیش از آن نیز اغلب مدارس فرانسه به سختی به دانش آموزان خود اجازه می‌دادند با پوشش اسلامی در کلاس‌های خود حاضر شوند.

چنین ممنوعیتی مستقیماً با مفاد مربوط به آزادی ادیان که در اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل مصوب سال1948و نیز کنوانسیون حفاظت از حقوق بشر و آزادی‏‌های اساسی اروپا مصوب سال1950 درج شده، در تضاد است.

در شرایطی که تبعیت مسلمانان فرانسه از این قانون نشانه موجه بودن آن در نظر مسلمانان نیست، بسیاری از دختران مسلمان به واسطه این ممنوعیت برای تحصیل به کشورهای همسایه فرانسه سفر کرده یا در مدارس خصوصی حاضر می‌شوند تا بتوانند حجاب و هویت دینی خود را حفظ کنند.


طرح قانون ممنوعیت حجاب در آمریکا

طرح ممنوعیت حجاب که برای اولین بار در اروپا اجرا گردید، به سرعت در سطح جهان مثل آمریکا و حتی در کشورهایی مانند ترکیه که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می دهند، رواج یافت.

بر اساس گزارش "سی ان ان "، پیش نویس قانون ممنوعیت نمادهای دینی برای معلمان مدارس از جمله داشتن حجاب در ایالت اورگان آمریکا مطرح شده است.

طرح پیش نویس این قانون، درباره سخنان "باراک اوباما " رئیس جمهور آمریکا در قاهره، درخصوص آزادی دینی در آمریکا سئوالاتی را ایجاد کرده است.

این در حالی است که چندی پیش اوباما از بعضی کشورهای اروپایی خواسته بود درباره ممنوعیت حجاب در این کشورها تجدیدنظر کنند.


مجازات زندان برای زنان محجبه در بلژیک

با گسترش روزافزون اسلام در غرب، طرح مقابله با حجاب نیز در مقابل آن و در یک راستا در حال گسترش است؛ این در حالی است که در سال های اخیر این طرح تنها به عنوان یک قانون مطرح بود و ضرورت اجرایی آن چندان قابل طرح نبود تا اینکه خبرگزاری ها در شهریور سال گذشته از تصویب قانونی ظالمانه بر ضد محجبه ها در بلژیک خبر دادند.

براساس طرح پیشنهادی برخی نمایندگان پارلمان بلژیک، زنان محجبه‌ای که از پوشیه یا نقاب در اماکن عمومی استفاده می‌کنند، مجرم شناخته شده و جریمه نقدی شده یا زندانی می‌شوند.

"کریستین دوفرانیه " عضو مجلس سنای بلژیک و رئیس فراکسیون جنبش اصلاح از ارائه طرحی قانونی به مجلس خبر داد که طبق آن، استفاده از حجاب پوشیه یا نقاب در این کشور جرم محسوب شود.

این نماینده پارلمان بلژیک با اشاره به اینکه پیشنهاد طرح این قانون در چارچوب سلامت عمومی و احترام به ارزش‌های جامعه است، ادعا کرد: باید قانونی وجود داشته باشد که براساس آن هرکس از لباسی که موجب عدم شناخت و تشخیص هویتش در اماکن عمومی شود، مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.

براساس این قانون قرار است جریمه کسانی که پوشیه استفاده می کنند از 15 تا 25 یورو یا یک تا هفت روز زندان باشد.

این طرح پیشنهادی نمایندگان به مجلس، اعتراض و انتقاد شدید مسلمانان این کشور را به دنبال داشته است. بر همین اساس، این کشور شاهد تجمعات اعتراض‌آمیز زنان مسلمان بوده است.

اسلام فوبیا، عامل اصلی

یکی از علل برخورد غرب با مسلمانان و ایجاد محدودیت برای آنها در این جوامع، تبلیغ خطر مسلمانان و بزرگنمایی آن می باشد. بر کسی پوشیده نیست که پس از حوادث خود ساخته یازده سپتامبر و متهم نمودن مسلمانان، محدودیت حقوق اقلیت های اسلامی در کشورهای غربی رو به فزونی گذاشت. بخشی از منشأ اسلام هراسی به این دلیل است که وقتی مارکسیسم فرو می پاشد غرب باید برای حفظ یکپارچگی خود دشمن فرضی ترسیم کند، این نظریه هانتینگتون که برتری آمریکا در بحران و چالش معنا پیدا می کند، به منزله دکترین استمرار قدرت ایالات متحده آمریکا تلقی می شود. بنابر این باید پس از خلا رقیب شرقی آن جایگزینی معرفی شود که در این راستا پس از فروپاشی کمونیسم، اسلام را به عنوان دشمن فرضی جایگزین نمودند.

نقض آزادی و دموکراسی در غرب

دولت های غربی با وجود شعار مردم سالاری و حمایت از انسان ها، در عمل رفتارهای متعارضی نشان می دهند. آنچه اکنون نتیجه عملکرد مؤلفه های دموکراسی غربی را به نمایش گذاشته است، مفهوم نژادپرستی می باشد که این جوامع را یکی پس از دیگری در بر گرفته است. اهانت به مقدسات یک و نیم میلیارد مسلمان تا ایجاد محدودیت نمادهای دینی را می توان نمونه هایی از تضاد رفتاری نظام های سیاسی غرب عنوان نمود.

آنچه زمینه کشته شدن "مروه الشربینی " را در دادگاه درسدن آلمان به وجود آورد، نژادپرستی است که سراسر اروپا و آمریکا را فرا گرفته و در حقیقت علت اصلی اسلام ستیزی در غرب به شمار می رود.

تبعیض نژادی و تعصبات کور اکنون واقعیتی انکارناپذیر است که در صورت بی تفاوتی دولتمردان غربی، مسلمانان این کشورها را در آینده با تنگناهای امنیتی مواجه می نماید و در صورت گسترش این پدیده، نظام های مردم سالاری با علامت سؤال جدی روبه رو می شوند.

نگرانی از گسترش اسلام در کشورهای غربی

نفوذ سریع و گسترده اسلام در جوامع غربی نگرانی شدید سردمداران نظام های سیاسی غرب و محافل صهیونیستی و قدرت های استکباری را برانگیخته است. به گونه ای که «فلیپ روند» نویسنده تندرو غربی در این باره می گوید: "مسلمانان بمب انفجاری هستند و اسلام بسیاری از مردم، به ویژه مردم اروپا را به سوی خود جذب می کند ".
آنچه غرب را بیش از پیش نگران می سازد، این است که حضور اسلام در غرب هر روز تقویت می شود و بنا به تعبیر بعضی از غربی ها، اسلام به بمب ساعتی تبدیل می گردد. از سوی دیگر رشد اسلام و گرایش به آن به ویژه پس از انقلاب اسلامی سال 1979در ایران و افزایش تمایل جوامع غربی به بازگشت به دین و معنویت و خستگی از ابتذال و فساد اخلاقی از یکسو و منفی بودن رشد جمعیت غیر مسلمان کشورهای غربی به دلیل تضعیف شدید نهاد خانواده و کارکردهای آن از سوی دیگر بر نگرانی های آنها افزوده است.

البته ممنوعیت حجاب در کشورهای غربی تداعی کننده عملکرد مستبدان تاریخ شرق؛ رضاشاه، کمال آتاتورک و برخی دیگر می باشد، با این تفاوت که در گذشته میدان پیکار برضد حجاب در کشورهای اسلامی بود، اما اکنون این مصاف به کشورهای غربی هم کشیده شده است.

در حجاب اسلامی چه چیزی نهفته است که دشمنان اسلام، آن را به عنوان دشمن درجه یک دمکراسی و مدرنیته در غرب مطرح می کنند؛ حجاب چه چیزی را بازگو می کند که معاندان با اسلام آن را برنمی تابند و پیام حجاب اسلامی چیست که سردمداران غرب از آن هراس دارند و آنها را به تکاپو واداشته است تا به هر شکل ممکن با آن مقابله کنند. بی شک گسترش تعالیم و آموزه های دین مبین اسلام در سطح جهان لرزه بر اندام آنها انداخته و به هر شکل ممکن خواستار پایان دادن به آن هستند.

* امین تهرانی

منیع: سایت تقریب


دسته ها : عمومی
چهارشنبه 1389/2/29 18:34
X