گروهی از نورولوژیستهای سوئیسی اظهار داشتند که با اندازه گیری و اسکن فعالیتهای مغزی می توان بدقولی را کشف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه زوریخ و دانشگاه کستانس سوئیس با انجام تحقیقاتی نشان دادند که با مشاهده فعالیت مغزی می توان دریافت که آیا قولهایی که افراد می دهند واقعی و یا دروغین است.

قول یکی از رفتارهای ویژه انسان است که منجر به برقراری یک همکاری و ایجاد حس اطمینان می شود. قول پایه یک تعداد غیرقابل شمارش تبادلات اقتصادی و اجتماعی در زندگی روزمره انسانها است که می تواند در جامعه شکسته شده و یا به آن عمل نشود. بدقولی و یا قول شکسته شده می تواند پایه اولیه خیانت به کسی باشد که به فرد بدقول اطمینان کرده است.

تاکنون اطلاعات کمی در خصوص پایه ها و مکانیزمهای فیزیولوژیکی که منجر به بروز این پدیده می شوند در اختیار بود. به همین منظور این دانشمندان با آزمایش بر روی گروهی از داوطلبان در تلاش برای کشف دلایل فیزیولوژیکی بدقولی برآمدند.

این محققان انجام یکسری از تعاملات اجتماعی را برای داوطلبان تجویز کردند که بر پایه قول دادن استوار شده بودند و همزمان فعالیت مغزی آنها را کنترل کردند.

نتایج این تحقیقات نشان داد که شکستن یک قول موجب افزایش فعالیت در فضاهایی از مغز می شود که نقش اولیه ای در فرایندهای شکل دادن احساسات و کنترل عملکردها دارند و بنابراین بدقولی می تواند یک درگیری احساسی را برای انجام یک خیانت و بی وفایی آغاز کند.

این محققان با بررسی الگوهای فعالیتهای "بی وفایی" کشف کردند که با اسکن فعالیتهای مغزی امکان پیش بینی یک رفتار بدقولی و خیانت در آینده ای نزدیک وجود دارد.

براساس گزارش سوئیس اینفو، این محققان در این خصوص توضیح دادند: "این کشف نشان می دهد که اندازه گیری فعالیت مغزی در آینده می تواند در کمک به پیش گیری از فعالیتهای جنایتکارانه و کلاه برداریهای بزرگ کاربرد داشته باشد. ما عناصر بحرانی پایه های نورونی شکستن یک قول را کشف کردیم. قول دادن در زندگی همه انسانها و در تعاملات بین فردی در داخل یک جامعه نقش حیاتی ایفا می کند. این کشف چشم اندازهایی را برای نفوذ و درک عمیق پایه های فیزیولوژیکی عمومی این رفتار اجتماعی ارائه می کند."



دسته ها : فن آوری
شنبه 1388/9/28 14:15
X