تعداد بازدید : 4524879
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
پرونده سوابق سیاسی ـ امنیتی محمدرضا خاتمی
قبل از 2 خرداد 1376 محمدرضا خاتمی به عنوان یک پزشک که عضو گروه پزشکان مسلمان و زمانی هم در جمع دانشجویان پیرو خط امام، از افراد اصلی تسخیرکننده سفارت آمریکا در ایران بود، شناخته میشد. در بیست سالگی مشاور وزیر ارشاد وقت (عباس دوزدوزانی) شد. وی مدتی هم فرمانده سپاه بوده است. همچنین جزو اتحادیه انجمنهای اسلامی و با موسویخوئینیها در امور سیاسی مربوط به حج همکاری میکرده است.
هفتهنامه عرب زبان "المجله " در 11 مارس 2000، محمدرضا خاتمی را سیاستمداری سکولار میداند: "نام جوانی در جمع دانشجویانی که لانهی جاسوسی را فتح کردند، محمدرضا خاتمی بود که چون دانشجو پزشکی بود، دوستانش وی را دکتر صدا میزدند.
اغلب دوستان محمدرضا بعد از حادثه اشغال سفارت آمریکا به کارهای سیاسی ادامه دادند ولی محمدرضا به دانشگاه بازگشت تا درس خود را در دانشکده پزشکی دنبال کند. پس از أخذ دکترا، برای خدمت نظام وظیفه به سپاه پاسداران پیوست. در آخرین روزهای وزارت ارشاد برادر بزرگش (محمد خاتمی) در سال 1992، محمدرضا در لندن دوره تخصصی خود در مجاری ادراری را گذرانید... پدر محمدرضا خاتمی از مراجع دینی مشهور بود ولی علیرغم جو دینی خانوادگی، اندیشه محمدرضا خاتمی به سکولاریسم نزدیکتر است تا به مذهب؛ وی میگوید که ورود روحانیون به حکومت موجب بیارزشی و بیحرمتی دین شده است ".(2)
* پرونده سوابق سیاسی ـ امنیتی میردامادی
محسن میردامادی، در سال 1352 برای تحصیل در رشته "راه و ساختمان " وارد دانشگاه پلیتکنیک شد. پس از پیروزی انقلاب در رشته مطالعات استراتژیک، فوق لیسانس خود را از دانشگاه " قائد اعظم " پاکستان دریافت کرد و در سال 1375 با مدرک دکترا روابط بینالملل از "کمبریج " انگلستان فارغ التحصیل شد. وی از دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا میباشد. در سوابق او عضویت در اولین شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، مسئولیت روابط بینالملل سپاه و از همین طریق عضویت در آن، معاونت سیاسی دادستان کل کشور در زمان "موسویخوئینیها "، دو سال استانداری خوزستان، مسئولیت پشتیبانی جنگ در دانشگاه و عضویت در شورای سردبیری روزنامه "سلام " به چشم میآید. بورس تحصیلی او، جهت حضور در لندن به همراه خانواده، از طریق مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری تأمین شده بود.
روزنامه "سیاست روز " در 28 اردیبهشت 1381 پرده از رازی برمیدارد که طبق آن میردامادی از عوامل تحریک پلیس عربستان در قتل عام پانصد نفر از حجاج ایرانی محسوب میشود:
" کسانی که در سال 1366ش حج تمتع برگزار نمودند، شاهد قتل عام قریب به پانصد نفر از حجاج ایرانی توسط نیروهای نظامی و انتظامی کشور عربستان بودند. نویسنده این سطور نیز خود در آن سال از نزدیک شاهد ماجرا بوده است که تاکنون به خاطر حفظ منافع ملی کشور و مسائل دیگر از افشای آن خودداری شده است. بعضی از این مطالب به قرار ذیل میباشد: "عدهای از دانشجویان تندرو که بعداً مشخص شد جناب آقای "محسن میردامادی " و دوستانش جزو این گروه بودند، برنامههایی طراحی نموده بودند که بعد از راهپیمایی حجاج که در یکی از میادین مکه به سمت حرم بود، داخل حرم شوند و با تصاحب بلندگو مسجد الحرام شعار مرگ بر آمریکا و مطالب دیگر را قرائت نمایند، که پلیس عربستان از این قضیه مطلع میشود. آگاهان، شدت عمل پلیس عربستان را در جریان آن راهپیمایی ناشی از این مسئله میدانستند... از دادگستری تهران انتظار میرود که گروه تحقیق را برای بررسی مسائل پشتپرده حج سال 1366 تشکیل دهد. روشن شود که چگونه بعضی از آقایان که هم اکنون شعار اصلاحطلبی میدهند، در آن سال 1366 با حرکات افراطی خویش، زمینهساز آن کشتار فجیع گردیدند ". (3)
میردامادی بعد از گذشت چند سال از تسخیر سفارت آمریکا از عملکرد انقلابی خود برمیگردد و با دگردیسی فکری راهی دیگر در پیش میگیرد. روزنامه ترکیهای " ملیت "، در شماره 18 ژوئیهی 2000 خود، در اینباره مینویسد:
"او در "کمبریج " دکترای علوم سیاسی گرفته و به این ترتیب با افکاری متفاوت آشنا شده است. حال از سوی گروه " خاتمی " وارد مجلس شده و با کت و شلواری به سبک لباسهای غربی به مجلس رفتوآمد میکند. میردامادی گویا نماد گذشته و آینده است. تبدیل یک انقلابی آتشین به یک دموکرات لیبرال ". (4)
هفتهنامه آمریکایی "تایم " نیز درباره میردامادی چنین مطلب مینگارد:
"محسن میردامادی، نماینده 44 ساله مجلس (ششم)، در 1979 از جمله دانشجویانی بود که اشغال سفارت آمریکا را سازمان داد اما پس از آن چند سال حین گذراندن دکترا در دانشگاه کمبریج، صرف آموختن جزئیات دموکراسی غربی نمود ".(5)
ادامه دارد...
پی نوشت:
1. روزنامه نوروز، مصاحبه با زهرا اشراقی (همسر محمدرضا خاتمی)، 1380.2.29
2. هفتهنامه عرب زبان "المجله "، 11 مارس 2000
3. روزنامه سیاست روز، 1381.2.28
4. روزنامه ترکیهای ملیت، نوشته طه اک یول، 18 ژوئیهی 2000
5. هفتهنامه آمریکایی تایم، 12 ژوئن 2000
منبع: کتاب آسیبشناسی حزب مشارکت ایران اسلامی
(انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی)