فائو در گزارشی اعلام کرد که غارت میلیون‌ها تن ماهی و روش‌های مخرب صید، تنوع زیستی اقیانوس‌ها را به خطر انداخته است.

این سازمان معتقد است که از 70 درصد ذخایر ماهی‌های جهان بهر‌ه‌برداری بیش از حد می‌شود. این روش نه تنها در سطحی جهانی بلکه در سطحی منطقه‌ای نیز پیامدهایی ناگوار به‌جای می‌گذارد. به‌خصوص کشورهای فقیر و در حال رشد، از جمله فیلیپین از این روند آسیب‌هایی جبران‌ناپذیر خواهند دید.

به گزارش دویچه‌وله، صنعت ماهیگیری در سراسر جهان 35 میلیون ماهیگیر را در خدمت خود دارد. این صنعت توانسته در عرصه‌های مربوطه به ماهیگیری مانند خرید و فروش، انتقال و صید ماهی 200 میلیون فرصت شغلی جدید به وجود بیاورد و یک میلیارد نفر را به‌کار بگمارد.

به گفته کارشناسان، این صنعت 20 سال است که با بحران روبروست، چراکه ذخایر ماهی در معرض بهره‌برداری بیش از حد قرار دارند و صید در بسیاری از مناطق به‌خصوص در کشورهای فقیر از راه‌هایی غیرمجاز عملی می‌شود.


بحران، بیش از همه ماهیگیران خرده‌پای جهان را تهدید می‌کند، چراکه توان رقابت با ناوگان‌های مدرن ماهیگیری مانند ناوگان‌های اروپا و ژاپن را ندارند. ناوگان‌های عظیم ماهیگیری کشورهای صنعتی از مدرنیزم و صید‌ی روزافزون بهره‌ می‌برند درحالی که ماهیگیران خرده‌پا روز به روز وضعشان وخیم‌تر می‌شود.

در سال 1987 حدود 15 ‌درصد از ذخایر ماهی جهان نابود شد درحالیکه اینک این میزان به 30 درصد رسیده است. این نابودی همچنان ادامه خواهد یافت تا روزی که بشر متوجه شود که برای نجات از این وضع نه تنها مقررات منطقه‌ای بلکه مقررات جهانی ماهیگیری را باید مورد تجدید نظر قرار دهد.

دسته ها : عمومی
جمعه 1387/9/29 13:46
X