محققان دانشگاه سنت لوئیز با استفاده از طرحی جدید توربینهای بادی با میزان جذب بالای انرژی را تولید کرده اند که توانایی چرخش در هر جهتی را داشته و به راحتی بر روی هر جسمی قابل نصب خواهند بود.

انرژی باد یکی از سودمندترین منابع انرژی پاک در جهان است که در حال حاضر از اختلالاتی نظیر دور بودن نیروگاه ها از مراکز مصرف انرژی برخوردارند.

 تاسیس نیروگاه های بادی به شیوه رایج به منظور کاهش فاصله میان نیروگاه و مصرف کننده در میان شهرها امری غیر عملی است زیرا وجود ساختمانها در شهر مانع جریان مناسب باد شده و کارایی توربینهای بادی را که عموما تنها از یک چهت قادر به جذب باد هستند، پایین می آورد. به همین دلیل این نیروگاه ها به فضایی وسیع و مسطح نیاز دارند.

محققان دانشگاه سنت لوئیز به منظور افزایش راندمان توربینها و نیروگاه های بادی و همچنین افزایش میزان انرژی تولید شده به تازگی توربین ستونی تو خالی را طراحی کرده اند که هیچ پایه مرکزی نداشته و توانایی چرخش در هر مسیری را خواهد داشت. همچنین با استفاده ساختار لاستیکی این توربین می توان آن را در موقعیت های متفاوتی از جمله دودکش، دکل مخابراتی و یا حتی تنه درخت نصب کرد.

لایه خارجی این توربین استوانه ای است که داخل آن برجستگی هایی به منظور گرفتن باد از هر زاویه ای ایجاد شده است و همچنین دارای قسمتی چرخدنده مانند برای حرکت دادن چرخدنده ای کوچک به منظور انرژی رسانی به یک ژنراتور کوچک است. همچنین وجود یک چارچوب استوانه ای داخلی به استوانه اصلی اجازه چرخش آزادانه و مداوم را حول هر محوری، افقی یا عمودی به توربین خواهد داد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، این خصوصیت نصب این توربینها را در هر مکانی ممکن ساخته و در عین اینکه میزان انرژی تولیدی را افزایش خواهد داد، نیاز به داشتن فضایی بزرگ و مسطح برای برپایی نیروگاه های بادی از بین خواهد رفت.



دسته ها : فن آوری
دوشنبه 1387/10/30 11:5
X