عضو انجمن روانشناسان کشور گفت: هوش هیجانی و عاطفی آموختنی است و به دوران کودکی برمی‌گردد بر این اساس والدین و مربیان مدرسه باید روش کنترل هیجانات را به کودکان و دانش آموزان بیاموزند.

علی اسماعیلی  اظهار داشت: بر اساس یافته‌های‌ اخیر روانشناسان، افراد موفق علاوه بر هوش شناختی دارای هوش عاطفی نیز هستند.
وی بیان داشت: محققان قبل از دهه آخر سال2000 معتقد بودند هوش شناختی یا IQ ارثی و ژنتیکی است بر همین اساس هوش شناختی عامل اصلی موفقیت افراد تلقی می‌شد. اما روانشناسان در دهه اخیر به این نتیجه رسیدند که برای موفقیت تنها استعداد خدادادی کافی نیست و افراد موفق از هوش عاطفی نیز برخوردار هستند.
وی با اشاره به تعریف هوش عاطفی گفت: هوش عاطفی راهکار بکارگیری هوش شناختی یا علمی است که چگونه بتوانیم هوش شناختی را بکار بگیریم.
اسماعیلی تصریح کرد: هوش عاطفی به بخش‌های مختلف تقسیم می‌شود که شامل خودآگاهی، آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه است و در واقع هوش عاطفی مکمل هوش شناختی به شمار می‌رود.
وی بیان داشت: افراد برای موفقیت باید بیاموزند چگونه هیجانات خود را مدیریت کرده و از حداکثر هوش شناختی خود استفاده کنند.
عضو انجمن روانشناسان کشور با بیان اینکه ممکن است فرد دارای هوش شناختی بسیار بالایی باشد، اما با این وجود، تمام ویژگی‌های یک انسان ناموفق را دارا باشد، افزود: تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که سازگاری چندانی با جامعه ندارند، در زندگی زناشویی نیز با مشکل مواجه هستند همچنین از ثبات اجتماعی برخوردار نیستند در این صورت روانشناسان با روانکاوی این دسته از افراد متوجه می‌شوند که آنها هر چند هوش شناختی بسیاری بالایی دارند، اما از هوش هیجانی پایینی برخوردار هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که افراد چگونه می‌توانند از سطح هوش عاطفی خود آگاه شوند، اظهار داشت: این آگاهی به سطح شناخت فرد از خود و شناخت ویژگی‌های مثبت و منفی‌‌اش بستگی دارد. اینکه آیا زود خشمگین می‌شود؟ منطقی یا بی‌منطق است؟
اسماعیلی با تاکید بر اینکه این شناخت با تمرکز روی هیجانات هر فرد از خود به دست می‌آید، افزود: دومین عنصر شناخت هوش عاطفی به سطح روابط فرد با دیگران بستگی دارد اینکه چه اندازه دیگران را می‌شناسد و قضاوتش از دیگران چگونه است؟
وی گفت: هوش هیجانی، آموختنی است و به دوران کودکی برمی‌گردد بر این اساس والدین باید روش کنترل هیجانات را به فرزندان خود بیاموزند.
مترجم نخستین کتاب هوش عاطفی با بیان اینکه در غرب، سواد عاطفی به عنوان موضوع درسی آموزش داده می‌شود، خواستار توجه بیشتر وزارت آموزش و پرورش به آموزش هوش عاطفی در مقاطع تحصیلی مختلف شد.


دسته ها : روانشناسی
جمعه 1388/1/28 23:50
X