* بي‌سابقه ترين جنگ مخفي بين سرويس‌هاي اطلاعاتي اسرائيل و حزب‌الله

لبنان در دو سال گذشته شاهد بزرگترين و بي‌سابقه ترين جنگ مخفي بين سرويس‌هاي اطلاعاتي و جاسوسي رژيم صهيونيستي و دستگاه‌هاي امنيتي و ضد جاسوسي دولتي لبنان از يكسو و سربازان گمنام حزب الله از سوي ديگر بوده است. در اين جنگ مخفي ده‌ها شبكه جاسوسي اسرائيل شامل صدها شهروند لبناني و فلسطيني اعم از مسلمان و مسيحي كه در موقعيت‌هاي مختلف در لبنان فعاليت مي‌كردند، مانند بند تسبيحي كه ناگهان پاره شود و دانه‌هاي آن فروپاشد، شناسايي و بازداشت شدند و تعدادي از آن‌ها نيز به فلسطين اشغالي يا خارج از لبنان فرار كردند.

* تا زماني كه اسرائيل با دشمنان زيادي رو به روست عمليات جاسوسي بايد ادامه پيدا كند

در حقيقت هر چند كه عمليات جاسوسي صهيونيست‌ها در خاورميانه از مرحله پيش از پيدايش كيان غاصب در فلسطين كار تازه‌اي نيست، و اين‌گونه فعاليت‌ها از قبيل جمع آوري اطلاعات، خرابكاري و ترور شخصيت‌هاي مبارز به مرور زمان شيوه‌هاي گوناگون به خود گرفته است؛ ولي اصل همان است كه صهيونيست‌ها گفته‌اند: "تا زماني كه اسرائيل با دشمنان زيادي رو‌به‌روست عمليات جاسوسي بايد ادامه پيدا كند ". بنابراين تحولات 30 سال گذشته خاورميانه از قبيل پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، پيدايش حزب الله در لبنان، شكل‌گيري دو مرحله انتفاضه در سرزمين‌هاي اشغالي فلسطين، پايداري سوريه بر موضع سازش‌ناپذير خود و گسترش دامنه عمليات ضدصهيونيستي در مناطق گوناگون خاورميانه و جهان، انگيزه مسئولان سياسي و مقام‌هاي امنيتي و فرماندهان نظامي كيان غاصب را قوي‌تر ساخت تا دامنه عمليات جاسوسي‌شان را به‌طرز بي‌سابقه در سرتاسر منطقه از جمله لبنان افزايش دهند.

* آيزنكوت: اسرائيل براي جبران شكست جنگ 33 روزه فعاليت‌ جاسوسي خود را در لبنان صدها برابر افزايش داده است

در اين ميان گادي آيزنكوت فرمانده جبهه شمالي ارتش رژيم صهيونيستي ضمن اعتراف به شكست اسرائيل در جنگ ژوئيه سال 2006 در برابر حزب الله در جنوب لبنان و آماده سازي براي جنگ آينده گفت: "اسرائيل به‌منظور جبران شكست در جنگ سال 2006 فعاليت‌هاي جاسوسي و اطلاعاتي خود را در لبنان صدها برابر افزايش داده است ". (وب سايت "عرب 48 " تاريخ 4/10/2008).
همچنين مهمترين محور گزارش كميته حقيقت‌ياب وينوگراد، كه به‌منظور بررسي دلايل شكست ارتش اسرائيل در برابر حزب الله در جنگ 33 روزه سال 2006 تشكيل شد، ناكامي سرويس‌هاي اطلاعاتي و جاسوسي رژيم صهيونيستي از شناخت ميزان توانمندي رزمي و تسليحاتي مقاومت اسلامي لبنان بوده است. اين اظهارات زنگ خطري بود براي دستگاه‌هاي امنيتي و نظامي دولت لبنان و نيروهاي مقاومت اسلامي تا براي پيگرد شبكه‌هاي جاسوسي رژيم صهيونيستي بسيج شوند و با خريد پيشرفته ترين دستگاه‌هاي ردياب، ده‌ها جاسوس را در مراكز دولتي و موقعيت‌هاي مختلف دستگير كنند.

* آمار شبكه‌هاي لو رفته و افراد دستگير شده حزب الله را غافلگير كرد

روزنامه لبناني الاخبار در شماره روز چهارشنبه ششم مي سال 2009 نوشت: "شبكه‌هاي لو رفته و افراد دستگير شده به قدري تعدادشان زياد است كه مقام‌هاي دولتي و حزب الله لبنان را به‌شدت غافلگير كرد. ارزيابي مقام‌هاي امنيتي لبنان اين است كه بسياري از جاسوسان اسرائيل همچنان مورد حمايت برخي از جريانات داخلي لبنان هستند كه مانع شناسايي آن‌ها مي‌شود. ولي آنچه بيش از همه خطرناك به‌نظر مي‌رسد، نبود اقدامات بازدارنده است و اين عامل برخي از افراد را به ادامه خيانت به ميهن و همكاري با دشمن تشويق مي‌كند ".
شكي نيست كه برخورد مسامحه‌كارانه و غيرمسئولانه قوه قضائيه لبنان با دو هزار شبه نظامي عضو ارتش آنتوان لحد، سركرده پيشين مزدوران اسرائيل، كه 22 سال براي اين رژيم در نوار مرزي اشغالي جنوب لبنان خدمت كردند، پس از گذشت مدتي آن‌ها را به از سرگيري همكاري با اشغالگران گستاخ كرد. دادسراي لبنان پس از آزادسازي جنوب در 25 مي سال 2000، براي دو هزار مزدور كه خود را تحويل مقام‌هاي امنيتي لبنان داده بودند، احكام زندان كوتاه‌مدت صادر كرد، كه اين اقدام خشم حزب الله و ساير نيروهاي ملي و ضدصهيونيست لبنان را برانگيخت. ناگفته نماند كه برخي جريانات سياسي لبنان به‌ويژه رهبران كليساي ماروني مدعي شده بودند كه اين افراد از روي ناچاري به همكاري با آنتوان لحد تن داده بودند. اين در حالي است كه هنگام پيشروي نيروهاي مقاومت براي آزادسازي سرزمين‌هاي اشغالي جنوب، حدود سه هزار مزدور به فلسطين اشغالي گريختند.

* سرعت و تنوع جاسوس‌گيري در لبنان توسط اسرائيل

افشاي هويت و مشخصات افراد دستگير‌شده و متهم به جاسوسي نشان داد كه رژيم صهيونيستي اصرار دارد از همه اقشار جامعه لبنان از جمله كارفرمايان، كارمندان فعلي و بازنشسته ادارات دولتي، كادرهاي ارشد احزاب و تشكيلات سياسي، مديران شركت‌هاي ارتباطات، نيروهاي نظامي و انتظامي، شخصيت‌هاي جامعه مدني و اجتماعي جاسوس استخدام كند. نكته مهم اين است كه اغلب دستگيرشدگان از مشكلات مالي و تنگناهاي اقتصادي رنج نمي‌بردند كه بشود گفت كه به‌علت فقر و تهيدستي، ناچار بودند براي دشمن ميهن و ملت‌شان حرفه جاسوسي را انتخاب كنند كه دست‌كم سرانجام آن مرگ است.
از سوي ديگر گرايش شتابان محافل امنيتي و اطلاعاتي اسرائيل در دو سال اخير به استخدام انواع جاسوس از ميان اقشار گوناگون جامعه لبنان به‌ويژه از بخش سازمان‌هاي فعال در امور ارتباطات نشان مي‌دهد كه صهيونيست‌ها تا چه اندازه نسبت به تسريع كار جمع‌آوري اطلاعات دست اول به‌منظور اجراي پروژه‌هاي نظامي و خرابكارانه‌شان در رويارويي با حزب‌الله سرعت عمل نشان داده‌اند و در چند جبهه كار و تلاش كرده‌اند، و براي ايفاي هر نقشي افراد مناسب را يافته‌اند.

* اسرائيل از جاسوسان خود خواسته‌ بود، تلاش خود را بر شناسايي عناصر قدرت در درون حزب‌الله متمركز كنند

روزنامه لبناني السفير در شماره روز سوم سپتامبر سال 2010 با انتشار ليست 141 نفره از جاسوسان اسرائيلي كه در دو سال گذشته در لبنان دستگير شدند، نوشت كه رژيم صهيونيستي براي استخدام جاسوس مي‌كوشيده افرادي را استخدام كند كه دور از شبهه باشند تا كسي زودهنگام به آن‌ها مشكوك و مظنون نشود. يا به نحوي از مصونيت اجتماعي، سياسي و اقتصادي برخوردار بوده باشند. كما اينكه كيان غاصب در صورت لو رفتن و دستگيري جاسوسان غيرصهيونيست هيچ‌گاه افسوس و تأسف نمي‌خورد.
اعترافات جاسوسان دستگيرشده نشان داد كه كارگزاران اسرائيلي از ده‌ها تن از عوامل خودفروخته خواسته‌اند، مهمترين تلاش‌ها و عمليات جاسوسي‌شان را روي شناسايي عناصر قدرت در درون حزب الله متمركز كنند. اين افراد شيوه و مكانيزم كار و نوعيت اطلاعات انتقال داده شده به رژيم صهيونيستي را فاش كردند، و نشان دادند كه بانك اطلاعات گرانبهايي را در اختيار كيان غاصب قرار داده‌اند. لو رفتن اين بانك اطلاعات امكان دارد همه نقشه‌ها و راهكارهاي ارتش رژيم صهيونيستي را در لبنان خنثي كند.

* استمداد اسرائيل از برخي سفارتخانه‌هاي غربي براي جاسوسي

در دو سال اخير، دستگاه‌هاي امنيتي لبنان با همكاري سربازان گمنام حزب الله به نحوي از فعاليت‌هاي فزاينده جاسوسي عوامل كيان غاصب تعقيب و مراقبت به عمل آوردند كه بسياري از محافل امنيتي و نظامي جهان را به شگفتي واداشت، و به سرويس‌هاي اطلاعاتي و بر محافل جاسوسي رژيم صهيونيستي ضربه شكننده وارد آورد تا جايي كه مسئولان اين رژيم براي جلوگيري از روند فروپاشي پي در پي شبكه‌هاي جاسوسي در لبنان از برخي از سفارتخانه‌هاي غربي در بيروت كمك طلبيد.
روزنامه الاخبار چاپ بيروت در شماره روز شنبه مؤرخ 17 آوريل سال 2010 از همكاري امنيتي و تجسسي برخي از سفارتخانه‌هاي غربي در لبنان پرده برداشت. الاخبار با انتقاد از بي تفاوتي و مسامحه كاري برخي از مقام‌هاي رسمي دولت لبنان نسبت به اين همكاري آشكار نوشت : "همكاري اطلاعاتي بين اسرائيل و دولت‌هاي اروپايي، و خدمات مستقيمي كه سفارتخانه‌هاي اروپايي در لبنان به سرويس‌هاي اطلاعاتي اسرائيل به ويژه در زمينه فراهم نمودن تسهيلات در حركت جاسوسان تقديم مي‌كنند، از نظر مسئولان لبنان پنهان نيست.

* كمك كشورهاي اروپايي به جاسوسان اسرائيل براي رفت و آمد به سرزمينهاي اشغالي

از ابتداي سال جاري (سال 2010) چهار هيئت رسمي از كشور چك وارد بيروت شدند و با مقام‌هاي لبنان مذاكره كردند. اعضاي اين هيئت‌ها به طور لفظي جنگ مخفي دستگاه‌هاي امنيتي لبنان با شبكه‌هاي جاسوسي اسرائيل را ستودند. ولي هيچ يك از مقام‌هاي لبنان زحمت اعتراض به نقش خطرناك سفارت چك و برخي ديگر از سفارتخانه‌هاي اروپايي در بيروت در پشتيباني از اسرائيل را به خود نداد ".
در اين گزارش آمده است : "همكاري سفارتخانه‌هاي برخي از كشورهاي اروپايي در بيروت با اسرائيل به مبادله اطلاعات جاسوسي، يا مكلف نمودن برخي از گردان‌هاي وابسته به نيروهاي پاسدار صلح سازمان ملل متحد مستقر در جنوب لبنان به جمع آوري اطلاعات از نيروهاي مقاومت اسلامي و پيگيري فعاليت اين نيروها در جنوب به نفع اسرائيل محدود نيست. چه اين سفارتخانه‌ها در زمينه حركت و فعاليت آزاد جاسوسان اسرائيلي در لبنان كمك مي‌كنند. جاسوسهاي خود فروخته به منظور ديدارهاي دوره‌اي و دريافت دستور از كارگزاران اسرائيلي خود، يا شركت در دوره‌هاي آموزشي از طريق كشورهاي اروپايي به فلسطين اشغالي رفت و آمد مي‌كنند ".

به قلم حسن خامه‌يار محقق و پژوهشگر


دسته ها : سیاست
شنبه 1390/2/31 14:32
X