در تاريخ، هيچ انقلاب و تحول شگرفي را نمي‏توان سراغ گرفت كه اهالي قلم در صف اول آن قرار نگرفته و نقش و سهم تعيين كننده‏اي در بيدارسازي و جهت‎دهي مردم نداشته باشند و اما قلم‏ها هميشه در اين نقش مقدس رسالت‏آفرين نبوده‏اند

در اين قسمت به  معرفي انتشاراتي كه به نشر و تكثير كتابهاي معاند مي پردازند اشاره مي كنيم. در اين شماره مي خوانيد.

 
ج) ناشران برانداز
 
در اين بخش به معرفي ناشراني پرداخته مي‌شود كه آثارشان در موضوع براندازي نرم و مقابله با نظام اسلامي منتشر شده‌است.
 
1. روشنگران و مطالعات زنان
 
انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» به مدير مسؤولي «‌شهلا لاهيجي» ـ طراح مسايل زنان با ديدگاه فمينيستي ـ عمدتاً در موضوع زنان به چاپ كتاب مشغول است. شهلا لاهيجي و انتشاراتش تاكنون چندين جايزه‌ي جهاني را از آن خود كرده اند كه اين امر نشانگر حمايت جريانات غربي از آن‌ها مي باشد. وي از حاميان اولين كمپين يك ميليون امضا براي تغيير قوانين به اصطلاح تبعيض‌آميز عليه زنان و از اعضاي شركت كننده در كنفرانس برلين بود.
 
انتشارات روشنگران و مطالعات زنان از منتقدان هميشگي وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه‌ي نشر كتاب به ويژه در زمينه‌ي مميزي و سياست هاي فرهنگي وزارت ارشاد است كه هر از چندگاهي بازتاب‌هاي گسترده‌اي دارد. تأكيد انتشارات روشنگران به طرح مسايل جنسيتي، فمينيستي و نگاه ويژه‌ي لاهيجي به آثار «بهرام بيضايي» (بهايي مسلك) حكايت از برخي ديدگاه‌هاي وي دارد.
 
نكته‌ي مهم در كارنامه‌ي اين ناشر، چاپ كتاب «جامعه‌ي مدني، مبارزه‌ي مدني» از «جين شارپ» و «رابرت هلوي» است. اين كتاب در واقع دستورالعمل‌هاي رسمي ايالات متحده براي ساقط كردن حكومت‌هاي مخالف خود است و نشر اين نظرات در قالب كتاب توسط انتشارات روشنگران از همراهي سران آن با عناصر و جريان‌هاي برانداز حكايت دارد. بدون شك چاپ اين كتاب را مي‌توان مهم‌ترين دليل براي معارضه‌ي‌ اين بنگاه نشر، با حاكميت نظام اسلامي دانست.
 
2. چشمه
 
نشر «چشمه» به مديريت «حسن كيائيان» در زمينه‌هاي مختلف علوم انساني خاصه در عرصه‌ي ادبيات (داخلي و خارجي) به چاپ كتاب مي‌پردازد. با توجه به غالب بودن گرايش ادبيات در چاپ كتاب‌هاي اين ناشر، عمدتا آثار نويسندگان عضو كانون غيرقانوني نويسندگان يا طيف متمايل به آن‌ها در اين بنگاه انتشاراتي به چاپ مي‌رسد و با توجه به محتواي اين آثار مي توان انتشارات چشمه را سردمدار ترويج ليبراليسم فرهنگي در عرصه‌ي نشر تلقي كرد.
 
اين ناشر از جمله ناشراني بود كه تا چندي پيش در اتحاديه‌ي ناشران و كتاب‌فروشان تهران نفوذ فراواني داشت و نقش اصلي مواضع مخالف نظام اتحاديه را ايفا مي كرد چرا كه «حسن كيائيان» مدير اين نشر هم‌زمان رييس اتحاديه‌ي ناشران بود و از نفوذ خود در جهت پيش‌برد و مقاصد سياسي ـ با گرايش به مدعيان اصلاح‌طلبي ـ استفاده مي‌كرد. بسياري از آثار اين ناشر در حوزه‌ي براندازي نرم در قالب رمان و ادبيات منتشر مي شود.
 
3. ققنوس
 
نشر «ققنوس» به مديريت «امير حسين‌زادگان» با موضوعات تاريخ و ادبيات به چاپ كتاب مي‌پردازد كه با نگاهي به فهرست بلند آثار اين ناشر متوجه خواهيم شد كه جهت‌گيري كتب منتشر شده‌ي آن به تبيين انديشه‌هاي غرب‌گرايانه اختصاص دارد، از آن جهت كه در حوزه‌ي ادبيات، توجه خاصي به ادبيات غربي و نيز چاپ آثار اعضاي چپ‌انديش كانون غيرقانوني نويسندگان كه متأثر از غرب هستند در آن ها به چشم مي‌خورد.
 
آثاري از نويسندگاني چون ذبيح‌ا... صفا، عباس معروفي، جواد مجابي، سيدعلي صالحي، محمدعلي سپانلو، هوشنگ گلشيري، محمد محمدعلي با روايت‌هايي اباحه‌گرايانه از ادبيات ايران و نويسندگاني چون ژان پل سارتر، كافكا، آلبر كامو، گابريل گارسيا ماركز و... كه مروج انديشه‌هاي غربي هستند، مويد گفتار فوق مي‌باشد. در حوزه‌ي عرفان و فلسفه نيز نشر ققنوس با گذر از عرفان و فلسفه‌ي اسلامي كه پايه و مبناي تفكر غربيان در پانصد سال گذشته و قبل از رنسانس بوده‌ است، توجه خود را به نشر آثار انديشمندان غربي معطوف كرده و به تبيين فلسفه‌ي غربي و عرفان شبه‌مدرن و غيرديني وارداتي پرداخته است.
 
نگاه اين ناشر به ادبيات كهن ايراني نيز از آن جهت مهم است كه بسياري از آثاري را كه در اين حوزه منتشر كرده‌، اثر و يا تصحيح محققان و مستشرقين غربي بوده‌است. اين ناشر در سال 1383 با چاپ كتاب «نتايج انقلاب ايران» اثر «نيكي آركدي» نويسنده‌ي آمريكايي، اتهامات و توهين‌ هاي فراواني را متوجه نظام اسلامي، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري كرد كه بعد از اتمام چاپ اول، اجازه‌ي انتشار پيدا نكرد؛ اما متأسفانه مجوز چاپ دوم اين كتاب در بيستمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران صادر و در دسترس عموم قرار گرفت.


دسته ها : فرهنگی
يکشنبه 1390/2/11 8:8
X