به گزارش مركز مطالعات و پژوهش‌هاي الزيتونه، كتاب "زبان فساد در اسرائيل " نوشته پرفسور "يوسي شاين "، كتابي است كه به تازگي از سوي موسسه انتشاراتي اور يهودا به زبان عبري منتشر شده است.

نويسنده در اين كتاب بشكل انتقادي تند، حجم و ويژگي‌هاي فساد موجود در حيات سياسي رژيم صهيونيستي و اثر آن بر ماهيت آينده نظام سياسي دولت تل‌آويو به ويژه با توجه به درگيري اكثريت طبقه سياسي در مسائل فساد مالي، اداري و اخلاقي گوناگون را مورد تجزيه و تحليل قرار مي‏دهد.

* سران فاسد اسرائيل كنترل اداره كشور را ندارند

با توجه به تجربه فراوان نويسنده كتاب، او تلاش مي‏كند كه پيامدها و نتائج پديده فساد سياسي در رژيم‏ اشغالگر قدس، به ويژه در زمينه عقب‏ماندگي اين رژيم در ميان دوستان غربي خود و تاثير آن بر مقدار امتيازاتي كه از آنها محروم خواهد شد را مورد بررسي قرار دهد، وي معتقد است كه اگر اين نسبت رشد فساد در موسسات رژيم صهيونيستي باقي بماند، سال به سال بيشتر خواهد مي‏شود.

نويسنده معتقد است كه اخبار فساد مرتكب شده، در وضعيت جامعه رژيم صهيونيستي جدل برانگيز است به ويژه اينكه براي كابينه اين رژيم‏ هزينه هنگفتي را به بار مي‏آورد و همه را مجبور به اذعان به فساد در ميان سران فعلي رژيم‏صهيونيستي مي‌‌كند. اين موضوع تاثير منفي بر اعتماد مردم به سازمان‏هاي دولتي دارد و از نقش آن در تاثيرگذاري جهاني مي‏كاهد، اين اعتقاد را ايجاد مي كند كه رژيم ‏صهيونيستي به درجه‏اي از فساد رسيده كه كنترل لازم براي اداره كشور را از دست داده است.

كتاب پر است از عبارت‏ها و اظهارات تعدادي از قضات و دادستان‏هاي رژيم‏ صهيونيستي كه از نزديك مهمترين مسائل فساد سياسي را دنبال كردند، به ويژه بعد از معرفي تعدادي از نخست‏وزيرهاي رژيم‏صهيونيستي براي بازجويي پليس مقابله با جرائم خيانت و فريب از آن‏ها.

نويسنده كتاب، واقعيت فساد سياسي رژيم صهيونيستي را به سه نوع تقسيم كرده است كه شامل امتيازات دولتي، رشوه و انتصابات سياسي است، كه همه اينها با توجه به سخنان "ابراهام بورگ " رئيس سابق كنست، از مقام نخست‏وزيري شروع و تا وزراء و اعضاي كنست ادامه داشته و در نهايت به كارمندان بزرگ ختم مي‏شود، وي آشكارا گفت كه: " اسرائيل دولتي از مهاجران است كه گروهي فاسد آن را رهبري مي‏كنند. "


*فهرست فساد در سرزمين‌هاي اشغالي

اين كتاب مملو از تعداد فراواني از مسائل فساد سياسي، اداري و اقتصادي است كه محافل رژيم اشغالگر قدس سال‏هاي طولاني با آنها زندگي كرده است، در زير مهم‌ترين اين موارد را بررسي مي كنيم.

الف- رسوايي جنسي كه دامنگير "موشيه كاتساو " رئيس‏ سابق رژيم صهيونيستي شد كه متهم به تحريك و تجاوز به تعدادي از كارمندان زن در دفترش است.

ب- رسوايي‏هاي پي در پي مالي "ايهود اولمرت " نخست‏وزير سابق كه با رشوه‏هاي پرداخت شده به او شروع مي‏‏شود و با معامله خصوصي بانك "لئومي " پايان مي‏پذيرد.

ت- فساد مسئولان مالياتي اين رژيم و دستگيري رئيس آن "جاكي ماتسا " و بازجويي از 20 مسئول اداره ماليات به اتهام دريافت رشوه.

ث- اتهام "ابراهام هيرشيزون " وزير سابق اقتصاد به دزدي و پولشويي، فريب و توطئه در پرداخت جريمه.

ج- اجبار "عيزر وايزمن " رئيس‏ سابق رژيم صهيونيستي به استعفا بسبب فرار از ماليات، اين درحالي است كه "آريل شارون " نخست‏وزير اسبق و خانواده‏اش در تاريخ فساد نشانه بارز رشوه‏گيري هستند.

اين كتاب با توجه به گزارش بانك بين‏المللي مي‏خواهد نشان دهد كه رژيم‏ اشغالگر قدس رژيمي است كه تا حد زيادي بر فساد بنا شده است.

نويسنده كتاب، درصد فساد در سازمان‏هاي رسمي رژيم ‏اشغالگر قدس كه به 8.8 درصد رسيده است را از درصد كشورهاي پيشرفته بالاتر دانسته، درحالي كه اين درصد در كشورهاي غربي فقط 4.91 است كه اين درصد رژيم‏صهيونيستي را در اول ليست كشورهاي داراي فساد قرار داده است، همچنين اين كتاب رژيم‏ صهيونيستي را به علت عدم اجراي قانون و هرج و مرج اقتصادي و نفوذ پديده فساد در ادارات بومي، دولتي و خصوصي جزو كشورهاي خطرناك دانسته است.

شايد مهمترين تاثير در اين سلسله فسادها و رسوايي‏ها در سخن نويسنده نمايان شده است كه آن را "تنزل ارزش‏ها و سقوط معنويات " در رژيم ‏اشغالگر قدس ناميد، نويسنده معتقد است كه كابينه اسرائيل در مسيري غير صحيح در حركت است و در تاريكي به سمت پرتگاه مي‏رود و علت آن دشمنان خارجي آن نيست، بلكه تنها به علت يهوديان ساكن اسرائيل و سران آن است، وي مي‌گويد كه سران جامعه اسرائيل همواره زير علامت سوال اخلاقي قرار دارند و مردم به آنها اعتماد ندارند.

نويسنده اين كتاب بر خلاف برخي از تحليلگران و محققان، رابطه بين پديده فساد و تنزل وضعيت اقتصادي و گسترش بيكاري و تنزل سطح معيشت را رد مي‏كند و معتقد است كه اين مسائل ريشه در جامعه رژيم صهيونيستي دارد، به علت اينكه مردم از كشورهاي مختلفي به آنجا آمدند و محيط‏هاي قبلي آنها كه در آن زندگي مي‏كردند با هم فرق مي‏كند و درنتيجه افراد با هم هم‌نژادي و هماهنگي ندارند و بسياري از آنها توانايي وفق و عادت كردن به محيط جديد را ندارند به خصوص اينكه بيشترين فساد در جامعه بوسيله حاكمان و افراد صاحب نفوذ در دولت انجام مي‏گيرد.

*بي اعتمادي به سران صهيونيست

اين كتاب به طور كلي به پديده فساد در رژيم‏ اشغالگر قدس مي‏پردازد براي اينكه فساد نگران كننده‏ترين مشكل رژيم ‏صهيونيستي است كه به خطرناك‏ترين درجه رسيده است به حدي كه مي‏توان نگراني آن را فراتر از نگراني "تروريسم و جنايت " در سرزمين‌هاي اشغالي دانست به ويژه اينكه اين پديده به شكل مرسوم و طبيعي بر نظام و نخبه‏هاي سياسي و بوروكراسي رژيم ‏اشغالگر قدس تاثير مي‏گذارد و حتي تاثير منفي آن بر اتخاذ تصميمات سياسي سرنوشت‏ساز نيز سرايت مي‌كند، تاثير اين سنگيني فساد سياسي اساسي است، زيرا در نهايت به بي‌اعتمادي و عدم اجراي صحيح و تفكر سالم در برداشتن گام‏ها و تصميمات مهم و تاريخي مي‏‎انجامد.

مولف اين كتاب در بخش‌هاي آن تلاش مي‏كند كه برخي از تاثيرات پديده‏ فساد موجود در رژيم‏ صهيونيستي را به شكل زير نشان دهد:

1- گسترش بي اعتمادي به سازمان‏هاي حاكم، در پي بيان "معيار سالانه دموكراسي اسرائيل "، ميانگين اعتماد مردم به نخست‏وزير از 34 درصد در سال 2009 به 21 درصد در سال 2010 سقوط كرد، همچنين اعتماد به رئيس‏ اين رژيم در سقوطي عجيب از 67 درصد به 22 درصد رسيد، در همين رابطه 79 درصد از مردم اسرائيل[سرزمين اشغالي] از آينده كابينه به سبب فساد اظهار نگراني مي‏كنند و 75درصد از صهيونيست‏ها معتقدند كه فساد در اين رژيم وجود دارد و تا سطح بسيار زيادي گسترش يافته است و اين چيزي است كه بسياري از صهيونيست‏ها را بر آن داشته كه عدم اعتماد خود را از رهبران سياسي ابراز كنند.

2- تاثير پديده فساد در آينده نظام سياسي رژيم‏ اشغالگر قدس كم‌اهميت نخواهد بود، زيرا بازجويي از رئيس‏ يا نخست‏ وزير يا ساير بخش‏هاي ادارات دولتي درباره مسائل فساد و گرايش آنها به آن، مي‏تواند آرامش سياسي رژيم را به كلي تهديد ‏كند.

3 -تاثير منفي بر ذهنيت جهانيان از رژيم‏صهيونيستي، اين همان چيزي است كه سفيران و كنسولگرهاي رژيم‏صهيونيستي را واداشت كه به وزارت‏ خارجه اعلام كنند كه مردم كشورهايي محل خدمت آنها از حجم فساد موجود در رژيم ‏صهيونيستي نگران هستند. گسترش روزانه فساد، خسارت‏هاي زيادي را در سطح جهاني به رژيم ‏صهيونيستي وارد كرده است، به طوري كه سخن از فساد رژيم ‏صهيونيستي در هر ديداري با هر گروه سياسي و روزنامه‌نگارها و انديشمندان در آن كشورها در ميان است، به ويژه در كشورهاي اروپاي غربي و آمريكا.

مختصري از شرح حال نويسنده

نويسنده كتاب روندي خاص و روش علميِ قابل توجهي را در اين كتاب در پيش گرفته است است، اين چيزي است كه به كتاب ارزش زيادي داده، وي دانشنامه مقدماتي و پيشرفته را با درجه عالي در دانشگاه تل‌آويو بدست آورد، سپس براي دريافت مدرك دكترا در علوم سياسي به دانشگاه "بيل " رفت.

در اين دانشگاه فرصت مديريت در گروه علوم سياسي دانشگاه به او داده شد تا اينكه به درجه "استاد كامل " در دانشگاه "جورج تاون " و استاد مدعو در دانشگاه‏هاي "بيل و ويسليان " رسيد و همچنين به عنوان همكار پژوهشي در دانشكده "سانتي آنتوني " وابسته به دانشگاه آكسفورد كار كرد تا اينكه به عنوان رئيس دانشكده الجليل غربي كه در سال 2004 تاسيس شده است، منصوب شد.

تا حال حاضر "شاين " شش كتاب تاليف كرده است و مقاله‏هايي در پنجاه مجله علمي در سطح جهان منتشر كرده است و تعدادي جوايز علمي را كسب كرده است كه شايد مهمترين آنها جايزه "فرزندان علوم سياسي آمريكا " و جايزه "انجمن كتاب سال " و جايزه "انجمن علوم سياسي اسرائيل " باشد.


دسته ها : سیاست
پنج شنبه 1389/12/26 11:31
X