به گزارش مجله "د ويك "، نيروي هوائي آمريكا بعد از يك شاتل بدون سرنشين را به فضا پرتاب كرد اما ماموريت واقعي آن تاكنون مشخص نشده و به عنوان يك سر كامل باقي مانده است. شاتل 8 متر و 83 سانتيمتري X-37B يك گونه مينياتوري از شاتل‌هاي فضايي است كه قرار است قبل از بازگشت و فرود در كاليفرنيا، يك "ماموريت سري " را به انجام برساند.

يكي از جديدترين انواع شاتل‌هاي X-37B سال گذشته، 224 روز را در مدار زمين سپري كرد. پنتاگون از بخش بودجه‌اي كاملا محرمانه خود موسوم به "بلك "، در هر دو مورد سرمايه‌گذاري كرده است. سوالي در اينجا مطرح است كه اين فضاپيما در پي انجام چه كاري است؟

اكنون پنج نظريه در اين مورد وجود دارد كه به نوبت به آنها پرداخته مي‌شود.

1- آزمايش و پرتاب ماهواره‌هاي جاسوسي

موضوعات مطرح شده اخير درباره X-37B را مطالعه كردند، با تكيه بر اين نكته كه اين شاتل در حال آزمايش حسگرهايي براي نسل جديد ماهواره‌هاي جاسوسي سري است نظريه‌هاي متفاوتي ارائه كردند. "استارگيزرز " در روزنامه نيويورك‌تايمز گفت كه اين شناوه نظامي، بارها و بارها از يك منطقه در فضا عبور مي‌كند كه اين امر، ويژگي مشترك تمامي ماهواره‌هاي عكسبردار آمريكا است. مخزن حمل بار اين فضاپيما به اندازه باربند يك وانت كوچك است كه به نظر مي‌رسد‌ مي‌تواند براي حمل و استقرار ماهواره‌هاي كوچك به كار رود.

2- خارج كردن ماهواره‌هاي "دشمن " از مدار با پاشيدن رنگ (اسپري پينت)

برخي بر اين باورند كه اين فضاپيما مي‌تواند حامل فن‌آوريي باشد كه قادر است ماهواره‌هاي كشورهاي رقيب را از مدار خود خارج كند يا آنها را كاملا نابود سازد. "بيل سوئيتمن " روزنامه‌نگار مسائل دفاعي در اين باره مي‌گويد: مي‌توان به سادگي با پاشيدن رنگ سياه به يك ماهواره، آن را از چرخ فعاليت خارج كرد، زيرا اين كار به سرعت حرارت آن را افزايش دهد. چنانچه اين شاتل داراي دستگاه رنگ پاش كنترل از راه دور باشد، مي‌تواند به راحتي ماهواره‌هاي دشمن را تخريب سازد. حتي اگر فرض كنيم كه اين برنامه يك توطئه نباشد، اما زماني كه يك ماهواره از كار افتاد اين يك شكست كاملا اتفاقي به نظر مي‌رسد.

3- پرتاب موشك‌هاي "تيرهاي آسماني " ( Rods from God)

سايت "Space.com " در اين باره مي‌نويسد چنين فضاپيماهايي كه قابليت استفاده مجدد را دارند، به آمريكا امكان پرتاب‌هاي بسيار سريع و شگفت‌انگيزي را مي‌دهد كه تاكنون نظيرش ديده و شنيده نشده است. آنها مي‌توانند مجهز به تجهيزات پرتاب كننده موشك‌هاي تنگستني با نام مستعار " Rods from God "( تيرهاي آسماني) شوند كه قادرند اهداف را در عمق خاك دشمن هدف‌گيري نمايند.
روزنامه لس‌آنجلس تايمز در اين باره نوشت كه ارتش چين، هميشه از اين سناريو در هراس بود. پروفسور "لي داگوانگ " چيني در اين باره تصريح كرد كه "ايكس 37ب " به زودي قادر خواهد بود در عمليات‌هاي نظامي عليه دشمنان آمريكا مورد استفاده قرار گيرد.

4-انجام اموري كه ما حتي تصورش را نمي‌كنيم

"ديويد آكسه " در سايت "وايرد " گفت: همه اين نظريه‌ها از اين واقعيت غفلت مي‌ورزند كه يك فضاپيماي ساده‌تر هم مي‌تواند تمامي اين موارد را بهتر و ارزانتر انجام دهد. به عنوان مثال يك كپسول ساده و چترنجات براي بازيافت اجسام و اقلام باقي مانده در فضا كافي است و ساخت فضاپيماي يكبار مصرف نيز به مراتب ارزانتر از تجهيز يك وسيله به سوخت و فن آوري مورد نياز براي بازگشت از فضا است. به نظر مي‌رسد كه ايكس-‌37ب قادر به انجام چنين چيزي يا تركيبي از همه چيزها باشد كه ما خارجي‌ها حتي تصورش را هم نمي‌كنيم.

5- هيچ چيزي انجام نمي‌دهد

"لورا گرگو " و "ديويد رايت " در مقاله "همه چيز هسته‌اي " تصريح كردند: كشف ماموريتي كه اين فضاپيما براي انجام آن ساخته شده بسيار مشكل است. حتي يك سلاح فضايي، زماني كه با تكنولوژي زميني ما مقايسه شود عملا بلااستفاده است. در حقيقت تنها قابليت منحصر به فرد اين شاتل به نظر مي‌رسد توانايي آن براي بازگشت از مدار زمين و فرود در جايگاه مخصوص آن است. حال آيا اين موضوع مي‌تواند صحت داشته باشد كه پنتاگون تنها براي زنده نگه داشتن وجهه اين فضاپيما، در حال صرف ميلياردها دلار هزينه است؟ حتي اگر بسيار پرهزينه و بلااستفاده باشد؟


دسته ها : فن آوری
چهارشنبه 1389/12/18 19:36
X