به گزارش سایت ایران هسته‌ای، بر مبنای این گزارش که بولتن دانشمندان آمریکایی به تازگی آن را منتشر کرده، در حال حاضر چیزی بین 150-200 کلاهک هسته‌ای تاکتیکی در 6 پایگاه 5 کشور اروپایی مستقر است. 10-20 سلاح در هر یک از کشورهای هلند، بلژیک و آلمان وجود دارد، بین 60-70 سلاح هم در ایتالیا و ترکیه انبار شده است. مجموعاً بالای 100 سلاح در ترکیه و ایتالیا وجود دارد.
سلاح‌های موجود در ترکیه عمدتاً در پایگاه اینجرلیک قرار دارد. این پایگاه در سال 2001 دارای 90 سلاح هسته‌ای بود که از این تعداد 50 عدد برای استفاده آمریکایی‌ها و بقیه برای استفاده توسط هواپیماهای اف 16 ترکیه در نظر گرفته شده بود البته آمریکایی‌ها هواپیماهای لازم برای استفاده از این سلاح‌ها را در اینجرلیک ندارند و برای هرگونه اقدام باید هواپیمایی‌ها را از دیگر پایگاههای ناتو به این پایگاه منتقل کنند. تا سال 1995 حدود 40 سلاح نیز در پایگاههای آکین چی در مرکز و بالی کیر در غرب ترکیه مستقر بود که بعد از تخلیه آن پایگاهها به اینجرلیک منتقل شد.
قرار است از سال 2015 هواپیماهای جی اس اف جایگزین هواپیماهای اف 16 موجود و از سال 2017 بمب‌های بی 12-61 جایگزین بمب‌های بی 61 سه و چهار شود. بمب‌های جدید از طول عمر بالاتری برخوردارند و استفاده از آنها نیز فقط در قالب هواپیماهای جی اس اف امکانپذیر است. بناست از سال 2015، 6 فروند هواپیمای جی اس اف به ترکیه داده شود که تعداد آنها تا سال 2025 به 100 فروند خواهد رسید. همزمان این هواپیماها به ایتالیا و هلند هم داده خواهد شد.
چند گروه از کشورهای اروپایی مانند هلند و آلمان خواهان برچیده شدن این سلاح‌ها از اروپا هستند. احتمالاً در نشست‌های مربوط به «بازدارندگی ناتو» در 2011 در این مورد بحث خواهد شد. آلمان این بحث را در کنفرانس اخیر ناتو در لیسبون هم مطرح کرد ولی به نتیجه نرسید.
اعضای ناتو تصمیم گرفته‌اند موضوع برچیده شدن سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی از اروپا را به کاهش سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه مشروط کنند. آنها درخواست خواهند کرد که روسیه در مورد سلاح‌های خود شفاف‌تر باشد و آن را از نزدیکی مرزهای کشورهای عضو ناتو دو کند. آمریکا و روسیه در معاهده نیو استارت که ماه گذشته تصویب شد فقط در مورد سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک توافق کردند و بحثی درباره سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی انجام ندادند.
استقرار سلاح‌های تاکتیکی آمریکا در خاک اروپا از سال 1954 آغاز شد و تعداد آن در سال 1971 به 7300 فروند رسید. این سلاح‌ها از آن تاریخ به تدریج کاهش پیدا کرده است.
ایران هم در مذاکرات ژنو و هم در استانبول به وجود این بمب‌های به شدت تهدید کننده در اروپا اعتراض کرد اما هیچ پاسخی نشنید.


دسته ها : سیاست
دوشنبه 1389/11/25 13:11
X