* «حزب‌الله» پيش‌بيني نتيجه جنگ با ايران را براي ما سخت خواهد كرد

[تجربه] جنگ دوم لبنان و عمليات سرب گداخته، نقص توانايي نظامي اسرائيل براي متوقف كردن پرتاب راكت‌ها از زمين و آسمان را اثبات كرد و همچنين توانايي تروريست‌ها براي استفاده مداوم از شليك راكت بدون هيچ محدوديتي را نشان داد.
با توجه به اطلاعات [بدست آمده] ايران در جنگ پشتياني قوي خواهد داشت چه از نظر مالي و چه از نظر منابع نظامي، از سوي ديگر، رسيدن اين پشتيباني به حزب‌الله دردسر بسيار بزرگي براي اسرائيل ايجاد خواهد كرد زيرا حزب‌الله به پرتاب راكت‌ها به داخل اسرائيل ادامه خواهد داد و اين مسئله پيش‌بيني نتيجه جنگ را براي ما سخت خواهد كرد.
باتوجه به راكت‌هاي بزرگ و دوربرد كه در دست حزب‌الله وجود دارد و به احتمال بسيار در آينده نزديك در دستان حماس هم قرار مي‌گيرد.

* اسرائيل براي ورود و پيروزي در جنگ آينده، نيازمند عقيم كردن حزب‌الله است

اسرائيل براي ورود و پيروزي در جنگ آينده، نياز به عقيم كردن لبنان خصوصا حزب‌الله لبنان را دارد و از سوي ديگر، مي‌بايست اكثريت نخبگان اين كشور را مطيع اوامر خود كند.
البته اقدام براي فتح سرزمين لبنان با مشكلاتي روبروست؛ مشكلاتي از قبيل جمع كردن ارتش اسرائيل و متقاعد كردن سربازان و افسران ارتش براي جنگي دوباره با لبنان، متقاعد كردن آنها براي جنگيدن با ارواح غير نظامي، متقاعد كردن آنها براي نظاره كردن به از بين رفتن نيروهاي خودي و متقاعد كردن آنها براي سالم برگشتن از زير آتش موشك‌هاي سطح به سطح كه همه اين معضلات قاعدتا در جنگ با ايران دو چندان خواهد شد.
از ديگر احتمالاتي كه امكان دارد در جنگ آينده ميان ايران با اسرائيل خودنمايي كند، موافقت بين سوريه و ايران براي شناسايي و همچنين ارسال نيروهاي پياده نظام از طريق سوريه به داخل خاك اسرائيل است.

* ايران توانايي وارد كردن برخي كشورها در ائتلاف خود را داراست

يكي ديگر از احتمالات ممكن، توانايي ايران براي وارد كردن ديگر كشورها مانند عراق و ائتلاف با آنها براي استفاده از نيروهاي اين كشورها خواهد بود، مخصوصا اگر ايران بتواند نفوذ و تأثير خود در قسمت‌هاي شيعه نشين عراق از جمله كربلا و نجف را بيش از اين افزايش دهد، يك مشكل استراتژيك براي اسرائيل بشمار مي‌آيد (از همين رو، تشكيل حكومت شيعي در عراق از اساس با اهداف اسرائيل سازگار نخواهد بود و تلاش براي از بين بردن توانايي حكومت شيعي از طرق مختلف، از برنامه‌هاي اسرائيل خواهد بود).
از همين رو، افزايش ارتباط ميان اسرائيل و حزب اسلام‌گراي تركيه در حال حاضر و در آينده، مي‌تواند اين مشكل استراتژيك را تا حدي كاهش دهد؛ البته به دليل نگاه تركيه به اسرائيل به عنوان يك رقيب براي هژمون شدن در خاورميانه، ممكن است تركيه به مسئله انتقال سلاح از ايران براي سوريه چه از نظر هوايي و چه از نظر زميني هيچ دخالتي نكند و حتي فضاي مناسب براي انتقال تسليحات از ايران به مناطق جنگي را هم بوجود بياورد.
البته اين كاملا واضح است كه اسرائيل تمام تلاش خود را براي جلوگيري از رسيدن اين تسليحات به اهداف مورد نظر به كار ببرد، ولي موفقيت در اين مأموريت تضمين شده نبوده و بدون خطر هم نخواهد بود.

* بدليل توانايي ايران در محدود كردن جنگ سايبري بايد از آن پرهيز شود

در كنار حركت‌هاي نظامي ايران به اسرائيل، قاعدتا ايران به صورت موازي به ديگر اهداف اسرائيلي و يهودي در داخل و خارج از اين كشور هم نظر دارد، به عنوان مثال، از اهداف اسرائيلي مي‌توانيم نمايندگي‌هاي اسرائيل در خارج از كشور و شركت هواپيمايي "ال-آل " اسرائيل را نام ببريم و از نظر اهداف يهودي مي توانيم به كنيسه‌ها و مراكز پرجمعيت در داخل اشاره كنيم.
توانايي ايران در محدود كردن جنگ سايبري نيز بسيار بالاست و منطقي آن است كه به نحوي از جنگ سايبري با ايران پرهيز كنيم و يا ايران را در اين مورد به شكلي فريب بدهيم.
به هر صورت در جنگ بين ايران و اسرائيل، ايران ممكن است به دليل شرايط بين‌المللي و تحريم‌هاي غربي چندين اقدام و احتمال را در هم ادغام كرده و مقابل دشمن صف آرايي كند.

* رئوس كلي احتمالات جنگ ايران و اسراييل چگونه خواهد بود

در يك نگاه، رئوس كلي احتمالات اين جنگ به صورت زير خواهد بود:

- حمله اسرائيل به نيروگاه اتمي ايران

1- ايران در مرحله اول، به سرعت سراغ گزينه نظامي نخواهد رفت و در صحنه بين‌المللي فعاليت ديپلماتيك نيرومندي به نمايش خواهد گذاشت، اسرائيل نيز هر اقدامي را محكوم كرده و آمريكا نيز به دنبال اسرائيل، ايران را محكوم كرده و ممنوعيت فروش قطعات يدكي هواپيما به ايران را به صورت كامل اجرا خواهد كرد. (به همان صورت كه بعد از حمله به عراق انجام داد)

2- در كنار فعاليت ديپلماتيك و به صورت موازي، ايران اقدامات مخفيانه خود را توسط شيعيان عراق، حزب‌الله، سوريه، حماس و يا از راه تركيه آغاز مي‌كند.

3- تمركز نيروهاي پياده نظام ايران از طريق سوريه در بلندي‌هاي جولان كه يكي از مناطق پرخطر براي اسرائيل محسوب مي‌شود؛ اسرائيل نيز با تمركز نيرو در بلندي‌هاي جولان به صورت كامل از اين منطقه حفاظت خواهد كرد.

4- در بحث پشتيباني تسليحات، اگر ايران نتواند به صورت مستقيم وارد عمل شود، به صورت گسترده به خصوص در زمينه موشك، به سوريه، حزب‌الله و حماس كمك خواهد كرد. از سوي ديگر، سوريه نيز به احتمال زياد، به صورت مستقيم درگير جنگ نخواهد شد ولي به هر صورتي كه ممكن است به نيروهاي حزب‌الله كمك خواهد كرد.

5- با توجه به تجربه‌هاي به دست آمده در جنگ لبنان، اسرائيل به وسيله نيروي هوايي قادر به توقف پرتاب راكت نخواهد بود. از سوي ديگر براي دستيابي به سايت‌هاي پرتاب راكت، مي‌بايست نيروي قابل توجهي را براي مقابله با چريك‌هاي سرسخت حزب‌الله تخصيص دهيم (با توجه به اين كه نيروهاي چريكي حزب‌الله توسط سپاه پاسداران ايران آموزش ديده‌اند، به نظر مي‌رسد توانايي نيروهاي سپاه پاسداران ايران به مراتب بيش از چريك‌هاي حزب‌الله باشد و قاعدتا اسرائيل در جنگ چريكي با ايران با مشكلاتي روبرو خواهد شد)

6- به موازات عمليات‌هاي حزب‌الله و حماس به خصوص در مناطق "سامريه و يهوديه "، مي‌بايست براي حملات استشهادي نيروهاي حزب‌الله آمادگي كامل داشته باشيم؛ از سوي ديگر، ايران در خطوط هوايي و خطوط دريايي اسرائيل مشكلاتي ايجاد خواهد كرد كه مي‌بايست امنيت فرودگاه‌ها به مراتب بيشتر از سابق شود.(افزايش امنيت فرودگاه‌هاي اسرائيل در حال انجام است)

7- قاعدتا در هر مرحله از جنگ، ايران پرتاب موشك به سمت مناطق پرجمعيت را متوقف نخواهد كرد.

8- آنچه مي‌بايست در انتها بدان اشاره شود، ايجاد نيروي پدافند در نيروهاي مسلح ايران است كه نشان از اهميت مسئله موشكي در ارتش ايران است و از سوي ديگر نبايد تهديدات مسئولان ايراني را بي اهميت جلوه دهيم؛ به عنوان مثال "علي لاريجاني " رئيس مجلس ايران در ميان نمايندگان كشورهاي مسلمان اعلام كرده است كه در صورت هرگونه تجاوز اسرائيل به ايران، ايران بوسيله قدرت نظامي و موشكي خود كابوسي براي اسرائيل ايجاد خواهد كرد كه تا به حال تجربه نكرده است.


دسته ها : سیاست
سه شنبه 1390/3/10 8:48
X