"محمد صادق الحسینی " در مقالهای با عنوان " تمرکز احمدینژاد بر لبنان به عنوان دولت بزرگ منطقه "، به بررسی نتایج و دستاوردهای این سفر پرداخته و معتقد است: از این پس تاریخ لبنان قابل تقسیم به دو دوره پیش از سفر احمدینژاد و پس از آن است.
وی در این مقاله افزود: این مرد در ادبیات خود خطاب به ملت لبنان، تمام طوائف و مذاهب را خطاب قرار داد مسألهای که دشمنان را ناگزیر کرد به موفقیتآمیز بودن سفر احمدینژاد اعتراف کنند.
صادق الحسینی گفت: اما مردی مانند دکتر احمدینژاد که با شعار "مردی از جنس مردم " به لبنان سفر کرد، برای اطمینان از موفقیتآمیز بودن سفر تاریخی خود به لبنان سرزمین حماسهها و قهرمانیها نیازی به امثال این شهادتها و اعترافات ندارد.
وی در این مقاله تصریح کرد: نتایج حاصل از این سفر تاریخی دو روزه، خیلی بیشتر از یک بازدید صرف است که رئیس جمهور یک کشور از کشور دوست و برادر خود به عمل میآورد؛ این سفر به نوبه خود نشان دهنده عمق تحولاتی است که ناشی از تلاش گسترده قدرتهای بینالمللی است و به این ترتیب است که لبنان عملا تبدیل به "دولت بزرگ منطقه " شده است؛ دولتی که "ارتش شکستناپذیر " [رژیم صهیونیستی] را پریشان و آشفته کرد تا جائیکه این رژیم ناچار شد برای نخستین بار اعلام کند "ما میدانیم چگونه از خود مراقبت کنیم " و این در حالی است که آنها همواره به حمله عادت کردهاند.
این مقاله افزود: پیش از سفر، در حین سفر احمدینژاد و پس از آن، مسألهای که بسیار مطرح شد این بود که چگونه ایران توانست به طور عملی و با استفاده از این موقعیت تاریخی به نفوذ بالایی دست یافته و تا سواحل دریای مدیترانه پیش برود.
صادق الحسینی معتقد است، این اعترافات، نشان دهنده نقش مقاومت و ملت مقاوم لبنان، در دوره تاریخیای است که لبنان مستقل و آزاد (طی دوره جدید خود) در آن به سر میبرد.
وی تصریح کرد: طرحی که در جریان این سفر شکست آن آشکار شد طرح "ایجاد خاورمیانه بزرگ " است که زمانی "کاندولیزا رایس " وزیر خارجه سابق آمریکا آن را مطرح کرد؛ این در حالی است که طرح دیگر "مشرق جدید " نام دارد که طرفهای مسلمان، مسیحی، عربی، ایرانی و ترکی را در زیر خیمهای فولادی بنام مقاومت و بازدارندگی جمع کرده و میکوشد در برابر وزش بادهای غربی به منطقه و خاک این سرزمین که حامل بذر فتنه است و گاهی این بذرها را با خشونت و گاهی با نرمی میکارد، مقاومت کند.
این تحلیلگر مسائل منطقهای در ادامه مقاله نوشت: زمانی که شرایط بدین شکل باشد، دشمنان حق دارند خشمگین و عصبانی شده و ماحصل این دیدار را "تحریکآمیز " بخوانند، درست همانگونه که سخنان تاریخی در شهر "بنت جبیل " را تحریکآمیز خواندند. احمدینژاد نیز مانند دوست و رفیق خود سید "حسن نصرالله " دبیرکل حزب الله، رژیم صهیونیستی را سستتر از تار عنکبوت توصیف کرد و افزود بنت جبیل پایتخت جغرافیایی مقاومت و قطبنمای پیروزی فلسطین است.
صادق الحسینی در این مقاله نوشت: احمدینژاد در اظهارات خود تأکید کرد، رژیم صهیونیستی باید تسلیم این مسئله شود که داوطلبانه از سرزمینی که متعلق به ایشان نیست، عقبنشینی کند تا موجب خونریزی بیشتر نشود، یا در غیر این صورت جنگ دفاعی، آنها را با ذلت وادار به رفتن خواهد کرد.
این تحلیلگر مسائل منطقهای سپس اینگونه نتیجهگیری میکند که از این پس رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست لبنان را چه با صلح، چه با جنگ، منزوی کند. احمدینژاد نیز ضمن سخنان خود همین مسئله را وعده داد و گفت: "ما و شما در یک جبهه هستیم. "
وی افزود: سفر تاریخی رئیس جمهور ایران، طبیعت معادلات منطقه را تغییر داد و به گفته احمدینژاد رژیم صهیونیستی وادار شد گام به گام به سوی باتلاق و نابودی گام بردارد.
صادق الحسینی گفت: در زمان صلح و آرامش دهها توافقنامه دو و چند جانبه میان لبنان جدید و همسایگان نزدیک و دور بسته شد، اما چنانچه در جنگ، حملهای به لبنان صورت گیرد، نتیجه آن اگر تغییرات جهانی نباشد، قطعا شامل تغییرات منطقهای خواهد بود. لذا در اینجا دستی برای سازندگی و دستی برای مقابله با بادهای مهاجم وجود دارد؛ این همان دستاورد خون پاک شهدای لبنان و نماد این ایستادگی زرین و جدی "ملت، ارتش و مقاومت " لبنان است.
وی مقاله خود را با ذکر این مطلب به پایان برد که برتری اساسی در تمامی آنچه که در لبنان به دست آمده، از آن رهبر عربی و اسلامی لبنان سید حسن نصرالله است که در برابر دشمنان، بازی جنگ و صلح را اداره کرد و با همت خود همچون فرد اول حکومت در دفاع و سازندگی وطن مشارکت نمود تا جائیکه کلام مشهور وی مبنی بر اینکه "زمان پیروزی فرارسیده و زمان شکست به پایان رسیده است "، ثابت گردید.