در دنیای امروز که با پیشرفت دانش، آنچه چند سال قبل تهیه و تدوین شده، امروز رنگ و بوی کهنگی از آن بر می‌آید و قواعد و قوانین آن دیگر استواری سابق خود را ندارد، در دست ما مسلمانان کتابی است که هرگز کهنه نمی‌شود و هر وقت که آن را بگشایی عطر تازگی به مشامت می‌رسد.
قوانین آن جاودانه است و همان گونه که مخاطبان اولیه آن از زلال بی کرانش سیراب می‌شدند، انسان امروزی در سایه سار آن به آرامش می‌رسد؛ کتابی که کسی را توان آوردن مانند آن نبوده و نیست و این معجزه‌ای است که عجز بشر را به نمایش می‌گذارد. آری قرآن این کتاب آسمانی مسلمانان زیباترین، دلنشین ترین و پرمحتواترین نوشته هستی در جریده خلقت است.
بوستان سبز کتاب همیشه بهاری و هماره طراوت بخش است؛ البته اگر دستانی به شیطنت خزان را به این بوستان بهاری نیاورند و تخم علف‌های هرز بر آن نپاشند.
قشر جوان و نوجوان که با تجربه و اندوخته‌ای اندک در دنیای بی‌پایان و پرپیچ وخم شناخت پا می‌نهد، باید سخت کوش باشد تا در دام بدخواهان و تاریک دلان نیفتد و به بیراهه کشانده نشود که بسیارند آنها که القائاتی مسموم و مهلک را در قالب ارزشمند کتاب عرضه کرده، دل‌های پاک را به گرداب هلاک می‌کشانند.
عالم کتاب و کتابخوانی، عالمی است همیشه بهاری؛ چرا که دانش همواره طراوت و رشد و شکوفایی به همراه می آورد؛ کتاب آینه‌ای است تمام نما از تجربه‌ها، آموخته‌ها، دانستنی‌ها و علوم مختلفی است که دیگران به رنج فراوان بر صفحه ماندگار آن به جا گذاشته و چون هدیه‌ای گرانبها به دست ما رسانده‌اند. این برگ‌های سرشار از دانش نه به سادگی که گاه به تلاشی به گستره عمر یک دانشمند در پی هم آمده‌اند و امروز به آسانی در دست من و توست. پس به جاست که آن تلاش های گذشته را ارج نهیم و قدر کتاب را بدانیم.
بر اساس این مهم، هفته‌ای با نام کتاب در تقویم گنجانده شد تا با جشن‌ها و مراسم گوناگون ارجی خاص به کتاب اختصاص یابد؛ پیش از این سیاست و برنامه‌ریزی در هفته کتاب بیشتر به سمت و سوی تولید کتاب و پدیدآورندگان کتاب بود؛ در حالی که جامعه ما با کمبود کتابخوان روبرو است و ضرورت دارد این روند تغییر کرده و ما به سمتی حرکت کنیم که این هفته به عنوان موسم ترویج کتابخوانی و تکثیر کتابخوانان باشد و همین امر باعث رونق کار پدید آورندگان و ناشرین هم خواهد شد.
امسال هفته کتاب از 23 آبان با شعار «مطالعه، اندیشه، فرزانگی» با همکاری تمامی نهادها و دستگاه‌های فرهنگی همچون وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، کار و امور اجتماعی، سازمان تبلیغات اسلامی،‌صدا وسیما، حوزه‌های علمیه، سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به فعالیت می‌کند تا این شور در کشور باعث رونق و تحرک پیش از بیش نهضت کتابخوانی در کشور شود.
اما با تدابیر خاص مسئولین برای افزایش میزان سرانه مطالعه در کشور از جمله، کتاب مترو، کتاب اتوبوس، عرضه کتاب در سوپر مارکت‌ها و دیگر نقاط شاید گنجاندن این تاریخ در تقویم و همگن بودن تمام نهادها به قول وزیر ارشاد در این هفته سبب شود کشور ما در حوزه کتابخوانی و میزان سرانه مطالعه شاهد احیایی مجدد شود و با گشایش فصل جدیدی در هفته کتاب زمینه‌های لازم جهت تحریک و تشویق جامعه به کتابخوانی فراهم آید.
هویت بخشی به کتابخوانی یکی از راه‌های گسترش کتابخوانی در جامعه است؛ پس باید زمینه را برای سوق دادن مردم به سمت کتاب و کتابخوانی با تشکیل نهادهای غیردولتی ویژه کتاب و شناسایی و تاسیس انجمن‌های کتابخوانان حرفه‌ای در سراسر کشور مهیا کنیم؛ همچنین لازم است با افزایش ساعات و امکانات کتابخانه‌ها، امکان دسترسی به کتاب را در میان مردم به ویژه جوانان آسان کرد.
هنگامی که به آبان و هفته کتاب نزدیک می‌شویم شوری در مجامع خبری و اصحاب رسانه ایجاد می‌شود چرا که رسانه‌های مختلف حوزه کتاب و خبرنگاران حوزه فرهنگ،‌ به شکلی ویژه پیگیر اخبار و رویدادهای این هفته هستند.
امید آن می‌رود تا با تمام اطلاع رسانی‌ها، آگاهی‌ها و گزارشات و اخبار مرتبط بتوانیم به عنوان یک رسانه رسالت خود را در انعکاس رویدادها به سرانجام رسانیم.


دسته ها : کتابداری
پنج شنبه 1389/8/27 17:24
X