،آرشیو ملی بریتانیا همانند سال های گذشته پرونده های محرمانه در آستانه بازگشایی خود را در اختیار شمار بسیار محدودی از محققان و روزنامه نگاران داخلی و خارجی قرار داد.یکی از این اسناد مربوط به«سر آنتونی پارسونز» سفیر بریتانیا در تهران می باشد.نامبرده در این گزارش محرمانه به درباره مرور تحولات ایران در سال 1977 می پردازد.این گزارش تفصیلی 10 صفحه‌ای و محرمانه به تاریخ چهارم ژانویه 1978 (14 دی 1356)یعنی تنها یک سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به لندن ارسال شده است.گزارش«سر آنتونی پارسونز» مملو از نکات قابل توجه است که افشای آنان نقش فراوانی در مستدل سازی اطلاعات پیرامون انقلاب اسلامی ایران دارد.:

محرمانه
سفارت بریتانیای کبیر
تهران
4 ژانویه 1978

دکتر دیوید اوون
وزیر امور خارجه و مستعمرات

گزارش سالانه ایران - 1977
بدین وسیله افتخار دارم گزارش سالانه خود (1977) در مورد کشور ایران را به شرح زیر تقدیم نمایم .
2- امسال با موفقیت و پیروزی همراه نبوده است - سایه های خوشبینی و اعتماد به نفس سالهای 1974 و 1975 . نیاز به بازنگری رشد فزاینده جاه طلبی و سیاست خارجی افراط آمیز و اتخاذ اهداف استراتژیک که در سال 1976 پایه گذاری شدند ، بیش از پیش احساس می گردد . به لحاظ سیاسی ، تحولات جالبی رخ داده است ، گرایشات دیگری که تا به حال باید پدیدار می گشتند .
3- سه مسئله عمده بر صحنه نظام کنونی ایران سایه افکنده است - توسعه روابط میان دولت ایران و دولت کارتر ، سیاست های داخلی و کمشکش بر سر آغاز مجدد تحولات اقتصادی و اجتماعی در مقابل موانعی که در سالهای شکوفایی بر سر راه قرار گرفته اند .
4- با پیروزی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ؛ شاه ایران آرامش خاطر خود را از دست داد زیرا ترجیح شخصی وی همواره پراگماتیسم سازش ناپذیر دوران نیکسون بود . ذهن وی گرفتار دغدغه های رئیس جمهور کارتر یعنی مسائل مربوط به حقوق بشر و کاهش صادرات اسلحه بود ، تا آنجا که بیشتر ماههای سال را به اجرای شرایط ناشی از وضعیت جدید اختصاص داد . بازدید سایروس ونس - وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا - از تهران در ماه مه اندکی از نگرانیهای شاه ایران کاست و وی را مجاب کرد تا خود نیز در ماه نوامبر بازدیدی از واشنگتن داشته باشد . متعاقباً رئیس جمهور کارتر در 31 دسامبر به تهران سفر کرد تا با این اقدام خود حداقل اطمینان نسبی برای شاه ایران به ارمغان آورد بدین معنا که ایالات متحده آمریکا همچنان حامی و متحد اصلی ایران می باشد . معتقدم در حال حاضر شاه ایران دیگر مطمئن شده است که دولت آمریکا وی را به خاطر اصلاحات داخلی تحت فشار شدید قرار نخواهد داد ، البته به شرط آنکه وی نیز بپذیرد دیگر نمی تواند انتظار داشته باشد آمریکا با ارسال جنگ افزارهای نظامی پیشرفته به این کشور بدون قید و شرط موافقت کند .
5- فضایی که شعارهای رئیس جمهور کارتر در مورد حقوق بشر و آزادی سیاسی بیشتر ایجاد کرده است ، با حرکت های محتاطانه شاه ایران مصادف شده است که در همین راستا نهادینه شده اند . مقصودم این نیست که دولتمردان کنونی این دو کشور هیچ وجه اشتراکی با یکدیگر ندارند ، اما از طرفی این دیدگاه را نیز نمی پذیرم که شاه ایران تمام اقدامات خود را تحت فشار آمریکا انجام می دهد . با این حال ، آنچه که باید در نظر داشت اینست که چه اتفاقی افتاده است و چه اتفاقی در حال روی دادن است . مطمئناً تا ماه نوامبر علاوه بر تغییر رفتار با مخالفان رژیم ، فضای تازه ای از آزادیهای سیاسی بر این کشور حاکم خواهد شد . محاکمه علنی "زندانیان سیاسی " با حضور ناظران خارجی در ماه آوریل انجام پذیرفت : صلیب سرخ جهانی اجازه یافت تا از زندانها بازدید نماید . قانون جدید مبنی بر ممنوعیت بازداشت بدون دادرسی و حق انتخاب آزادانه متهم برای در اختیار داشتن وکیل قانونی صادر گردید و تعداد زیادی از افرادی که به دلایل سیاسی محکوم شده بودند مورد عفو قرار گرفتند . علاوه بر این ، مخالفان رژیم به غیر از دانشجویان - نظیر وکلا ، نویسندگان ، دانشگاهیان منجمله تعداد قابل توجهی از اعضای حزب ملی دکتر مصدق فقید که فعالیت آنها برای مدتهای مدیدی غیرقانونی اعلام شده بود - از فضای جدید استفاده نمودند و بدون ترس و واهمه از زندانی و یا سرکوب شدن ، یک سری "نامه های سرگشاده " منتشر کردند که از طریق آنها شاه و دولت وی را شدیداً مورد حمله وانتقاد قرار دادند. هرچند فعالیتهای تروریستی در گوشه و کنار اندکی انجام می گرفت ، اما فضای جدیدی که تا پایان سال در سراسر این کش.ر حاکم بود به خیزش موج تازه ای از دانشجویان مخالف کمک کرد تا بدان حد که گروههای سیاسی مختلف - از تندورهای اسلام گرا (گرایش فزاینده در ایران) گرفته تا گروههای ضد رژیم میانه روتر از میان جناح چپ تندرو و میانه رو با یکدیگر مصالحه و سازش کنند .
6- هرچند بواسطه نرخ رشد 8-7 درصدی ، اساساً وضعیت اقتصادی از هر گونه بیماری بدور است اما گهگاهی به سردردهای مزمن مبتلا می شود . جنبه قطعی آن ، رکود مالی است که پس از اجلاس سازمان اوپک در دوحه قطر در دسامبر 1976 به وجود آمد و قیمت گذاری دوگانه کوتاه مدت نفت که سریعاً به هاله ای از بخار تبدل شد . صادرات نفت فراتر از انتظار بوده است و ذخایر ارزی ایران در حال حاضر بالغ بر 10 میلیارد دلار می باشد . در پایان سال مالی در ماه مارس 1978 مازاد بودجه را در این کشور شاهد خواهیم بود و این در حالی است که کسری بودجه حدوداً 2 میلیارد دلاری برای ایران پیش بینی می گردید . تحت این شرایط برای شاه ایران چندان دشوار نیست که با رئیس جمهور کارتر بر سر این مسئله به توافق برسد که تثبیت قیمت نفت می تواند خوشایندترین دستاورد جلسه سازمان اوپک در کاراکاس باشد .
7- با این وجود ، چنین تصور می شود که تا تابستان آینده اثرات بعدی این رونق اقتصادی ، مشکلات حادی را ایجاد کند . کمبود جدی نیروی برق علاوه بر تحمیل فشار داخلی در شهرهای اصلی ، خسارات سنگینی نیز بر صنایع ایران وارد می آورد . نرخ تورم تا حدود 30 درصد رو به افزایش است . کمبود شدید مسکن در مناطق شهری که ناشی از افزایش اجاره بها و قیمت زمین می باشد ، از ریشه های اعمال فشار بر عامه مردمی است که طی چند دهه گذشته فوج فوج به سوی شهرهای بزرگ مهاجرت کرده بودند . انتظار می رود که موج جدید فعالیت سیاسی احتمالاً با نارضایی اجتماعی ناشی از شرایط فوق الذکر ادغام گردد .
8- بنابراین زمانی که در ماه اوت شاه قدم در تنها راهی گذاشت که برایش باقی مانده بود یعنی تغییر عمده اعضای کابینه ، کسی تعجب نکرد . این اقدام به روی کار آمدن دکتر جمشید آموزگار منتهی گردید ، مردی که قابلیتهایش پیش از این نیز به اثبات رسیده بود و یکی از معدود سیاستمدارانی به شمار می رفت که نزد منتقدان میانه رو و مستقل رژیم حاکم ایران همچنان مورد احترام بود . همزمان با این رویداد ، اسدا... اعلم به دلیل بیماری جسمی استعفا داده و از سوی نخست وزیر برکنار شده - امیر عباس هویدا - به سمت وزیر دادگستری منصوب گردید . این به معنای پایان دو دوره طولانی - هویدا در مسند نخست وزیری و اعلم به عنوان نزدیکترین مشاور و دوست شاه ایران بود . خردمندی و ثابت قدمی از ویژگیهای شخصیتی اعلم بود که به ندرت می توان آنها را به ورطه فراموشی سپرد .
9- قضاوت در مورد دولت جدید بسیار زود است ، اما پیش بینی ها چندان رضایت بخش نیست . در باب مسائل اقتصادی ، برخی از وزرا وظایف خود را با تمام انرژی انجام می دهند . وضعیت نیروی برق بهبود یافته و اقداماتی نیز برای مبارزه با تورم و مشکل مسکن انجام گرفته است . اما این اقدامات - تحدید اعتبار ، وضع قانون پیرامون قیمت زمین و تصرف اجباری ساختمانهای بدون مستاجر - تاثیر مقطعی دارند .
در این میان گرایش به سوی کانونهای اصلی برنامه ریزی و بودجه کشور احساس می شود . طرح پنچ ساله جدید در مارس 1978 آغاز خواهد شد ، اما پس از تغییر دولت و متعاقباً درگذشت دکتر اقبال ، رئیس شرکت ملی نفت ایران ، وزیر مربوطه تنها سه ماه زمان دارد تا علاوه بر تعیین بودجه سال بعد ، طرحی را نیز ارائه کند . به نخست وزیر آموزگار به عنوان فردی که توانایی ها ، ذکاوت و شخصیت فوق العاده ای دارد اعتقاد راسخ دارم ، اما پیش از آنکه اعتماد ناپایدار بخش خصوصی را از دست دهد باید زمام امور را محکم به دست گیرد ، زیرا که این اعتماد تا حدی بواسطه تغییر دولت احیا شده و بر این باور است که عوامل رشد اقتصاد این کشور دوباره زایل نخواهند شد .
10- از لحاظ سیاسی ، نشانه های نگران کننده ای به چشم می خورد که بر مبنای آنها هزاران گل - سنت ایرانی - ممکن است پژمرده شوند . دولت از اینکه نمی تواند ثابت کند مشکل اصلی اینها نیست ، در رنج و عذاب به سر می برد . اینکه از زمان ورود بنده به این کشور یعنی تقریباً از چهار سال قبل ، وجود نارضایتی اجتماعی و سیاسی بدور از هرگونه جار و جنجال نگاه داشته می شوند - حتی غیرواقعی نشان داده می دشوند - صحت دارد . اما تقارن یک سری از تظاهرات دانشجویی با بازدید شاه از واشنگتن در ماه نوامبر نیز درست است که این تظاهرات با خشونت وحشیانه نیروهای پلیس مواجه گردید و رژیم اخیراً عده ای از اراذل و اوباش و تبهکاران را تحت عنوان "عوامل میهن پرست " تجهیز کرده است که به طور سیستماتیک تظاهرات کم و بیش صلح آمیز را به زد و خورد و درگیری می کشانند و سیاسیون و دانشگاهیان را به عنوان دشمنان رژیم قلمداد می کنند . گرچه در مقطعی اتخاذ این تدابیر نادرست به نظر می رسد اما پیامدهای ذیل را در پی خواهند داشت : احیای عناصر سیاسی رو به کاهش می رود و اکثریت دانشکده ها فعالیت خود را از سر می گیرند . ضمناً تا آنجا که می دانیم به رغم گزارش رسانه های خارجی هیچ بازداشت گروهی و کشتاری نیز اتفاق نیفتاده است . شاید اطلاعاتی از نیات مورد نظر شاه ایران که قصد اعمال آنها را در آینده دارد از لابه لای کنگره ویژه حزب رستاخیر در ماه ژانویه به بیرون درز کند ، جلسه ای که انتظار می رود طی آن آموزگار به عنوان دبیر کل حزب (عجالتاً) با حفظ سمت نخست وزیری تعیین گردد .
11- منافع بریتانیا همچنان تامین می شود . سیستم ارتقای سطح صادرات کشور ما با انتشار مجله بازرگانی تحت عنوان "بریتانیای امروز " و نیز تاسیس اتاق بازرگانی ایران - بریتانیا بهبود یافته است . آنچه مشهود است اینکه صادرات در سال 1976 تا حدود 25درصد رشد داشته است و باید به مرز 650 میلیون پوند برسد : سهم ما از بازار نیز می تواند افزایش یابد . جشن فرهنگی بریتانیا که بیشتر روزهای ماه اکتبر را به خود اختصاص داده بود ، موفقیتی چشمگیر بود و تاثیر پایدار مثبتی بر حسن شهرت و اعتبار بریتانیای کبیر خواهد داشت . مذاکره ما با شاه و وزرای ایشان همچنان دوستانه و دامنه دار است و تقویت روابط بین الدولی بواسطه رنجش خاطر ایرانیان از اقدامات سازمان عفو بین الملل و لحن انتقادی شبکه بی بی سی تاکنون مخدوش نشده است - اگرچه از سال 1973تا به حال ، عصبانیت و خشم مردم ایران از شبکه بی بی سی و رسانه های انگلیسی تا به این اندازه نبوده است .
12- خلاصه اینکه ، ایران هنوز از اثرات بعدی دوره کوتاه مدت رونق اقتصادی خود رنج می برد که طی آن اقتصاد تا رسیدن به وضع ثابت در یک ارتفاع باورنکردنی بطور ناگهانی بالا می رود . این پروسه به تحولات اجتماعی و انتظارات سیاسی و معضلات اقتصادی بعدی منتهی می گردد . اگرچه شاه بر مسائل سیاست خارجی همچنان تسلط دارد (و خوشبختانه در این مورد چندان افراطی عمل نمی کند) ، اما در مورد روش جدید خود در رابطه با تحولات سیاسی آینده چندان مطمئن نیست . دولت جدید وی مدت زمان زیادی نیاز دارد تا بتواند برای خود نقش قابل توجهی در این میدان پیدا کند . اما ، به عقیده من ، هنوز هیچ تهدید جدی علیه رژیم شاه وجود ندارد . او همه چیز را در کنترل خود دارد . قدر مسلم آنست که نیروهای مسلح شاه باید مثل همیشه به وی وفادار بوده و مخالفان نیز سرکوب شوند . مشکلاتی که شاه و دولت او با آنها مواجه هستند بیشتر به دردسر شباهت دارد تا خطرات جدی . اساساً اقتصاد این کشور سالم بوده و نشانه های بیماری در آن دیده نمی شود و در عوض اتکا به اعتماد مغرورانه بیش از حد به گذشته ، بهره گیری از رویکرد نو واقعگرایی در جهت دست یافتن به پیشرفت معقول تر خواهد بود .


افتخار دارم که خادم فرمانبردار شما هستم
A.D. Parsons

گزارش سالانه - ایران 1977

*چکیده

1-امسال با موفقیت و پیروزی همراه نبوده است . شاه به این نتیجه رسید که برقراری روابط حسنه با دولت کارتر امری چندان ساده نیست . اقدامات مرتبط با ایجاد فضای بازتر در داخل کشور ، فعالیتهای سیاسی و نارضایتی دانشجویان را بر انگیخت . هرچند اقتصاد این کشور سالم و وضعیت مالی مطلوب است ، اما رونق اقتصادی - کمبود نیروی برق ، نرخ بالای تورم ، بحران مسکن شهری - مشکلاتی را بوجود آورده است که تا تابستان مشکلات حادی (پاراگراف 1-7) را بوجود می آورد .
2-در ماه اوت ، شاه کابینه خود را تغییر داد و مشاور اصلی وی یعنی اسدا... اعلم نیز به دلایل بیماری جسمی مجبور به استعفا گردید . پیش بینی ها در مورد دولت جدید تاکنون چندان رضایت بخش نیست . برخی از مشکلات مرتفع شده است اما در عین حال گرایش به سوی کانونهای اصلی برنامه ریزی و بودجه کشور وجود دارد . در صورتیکه دولتمردان بخواهند اعتماد بخش خصوصی به خود را دوباره از دست ندهند ، به فردی نیاز دارند که بتواند زمام امور را محکم در دست بگیرد . (پاراگراف 8-9)
3-نارضایتی دانشجویان در ماه نوامبر شدیداً به لحاظ سیاسی سرکوب و هزاران گل پژمرده شدند . اما هیچ بازداشت گروهی یا کشتاری گزارش نشده است . نیات و تصمیم های شاه برای آینده هنوز روشن نیست (پاراگراف 10)
4-منافع بریتانیای کبیر همچنان تامین می گردد : صادارت انگلستان به این کشور تا 25 درصد افزایش یافته است . علیرغم رنجش فزاینده مردم ایران از لحن انتقادی رسانه های انگلیسی، روابط سیاسی دو کشور همچنان در شرایط مطلوبی قرار دارد . (پاراگراف 11)
5-ایران هنوز از اثرات بعدی رونق اقتصادی رنج می برد . شاه خیلی مطمئن نیست و دولت جدید نیز برای ورود به میدان بازی بسیار کند حرکت می کند . در اصل هیچ تهدید جدی علیه ثبات این کشور وجود ندارد . مشکلات موجود بیشتر دردسرآفرین هستند تا خطرناک . درعوض اتکا به اعتماد بیش از اندازه به گذشته ، بهره گیری از رویکرد نو واقعگرایی در جهت رسیدن به پیشرفت معقول تر است . (پاراگراف 12)


**تقویم رویدادها

*ژانویه

11-9: ملاقات با آقای ادموند دل وزیر بازرگانی در چارچوب JMEC
11:ملاقات با وزیر امور خارجه عراق
26-16:شورای توسعه و هیئت صنعتی اسکاتلند
19: استقبال شاه از جاشوا کومو (Joshua Nkomo)
23-21: ملاقات با فرمانده نیروی هوایی
27:ملاقات با دبیر اول حزب کمونیست لهستان ، ادوارد گیئرگ (Edward Gierek)
2 فوریه - 28: ملاقات با فرمانده ارشد نیروی دریایی

*فوریه

7: ژنرال تدین ، فرمانده نیروی هوایی ، در سانحه سقوط بالگرد کشته شد
14: ملاقات با سعود ماریا ، وزیر امور خارجه گینه بیسائو
24-17: هئیتی از اتاق بازرگانی داندی (Dundee)
21: ارائه لایحه بودجه 8/32 میلیارد دلاری هویدا
22: محاکمه علنی 22 تروریست مذهبی در اصفهان
27: معرفی وزرای جدید انرژی و آموزش عالی

*مارس

7: ملاقات با ضیاء الرحمن ، رئیس دولت نظامی بنگلادش
12: ملاقات با نخست وزیر مصر
18: محکومیت 91 زندانی متهم به اقدام علیه امنیت کشور در سال نو بخشیده شد
23: وقوع زلزله در بندرعباس که 160 کشته برجای گذاشت

*آوریل

26: نفر که به جرم قتلهای مذهبی در اصفهان متهم شده بودند ، به مجازات مرگ و 8 نفر دیگر نیز به حبس محکوم شدند
6: وقوع زلزله در چهارمحال و بختیاری 352 کشته بر جای گذاشت
12-11: تروریست پس از محاکمه علنی و پیش از محاکمه نظامی به زندان افتادند
20: 2تروریست در تیراندازی های تبریز کشته شدند
25: راه اندازی اتاق بازرگانی ایران - انگلیس
26: ملاقات با سر جان کر ، فرماندار کل استرالیا
27: ملاقات با پرز ؛ رئیس جمهور ونزوئلا

*می

1: ملاقات با وزیر امور خارجه کویت
7: ملاقات با نخست وزیر کره جنوبی
9: ملاقات با حاکم دوبی
15-12: ملاقات با وزیر امور خارجه آمریکا
15-13: ملاقات با وزیر امور مستعمرات و خانم اوون در چارچوب اجلاس وزرای خارجه سنتو
24: ملاقات رسمی با هوفنت بوینی رئیس جمهور ساحل عاج
25: ملاقات با عبدالحلیم خدام ، معاون نخست وزیر سوریه

*ژوئن

1: امضای پروتکل کمکهای ایران به افغانستان
5: تصویب موافقنامه میان ایران و افغانستان مبنی بر استفاده مشترک از آبهای هیرمند
7: اولین ملاقات با نخست وزیر هند ، موراجی دسال

*جولای

13-1: بازدید ملکه فرح از ایالات متحده آمریکا
13-3: بازدید رسمی ولیعهد رضا از مراکش
17: برنده شدن شرکت کشتی سازی Yarrow در مناقصه 50 میلیون پوندی برای ساخت و پشتیبانی کشتیهای موردنیاز نیروی دریایی سلطنتی ایران

*اوت

6: نخست وزیر هویدا استعفا داد . جمشید آموزگار به نخست وزیری منصوب گردید ، اکثر وزرای کابینه تغییر کردند ، هویدا به وزارت دادگستری دست یافت
8: پس از آموزگار ، محمد حائری به عنوان دبیر کل حزب رستاخیر انتخاب شد
16: غلامرضا نیک پی از شهرداری تهران استعفا داد و به جای وی جواد شهرستانی منصوب گردید
18: شاه 343 نفر از زندانیان متهم به اقدام علیه امنیت کشور را مورد عفو قرار داد
26-22: ملاقات رسمی شاه از لهستان
30-26: ملاقات رسمی شاه از چکسلواکی

*سپتامبر

3: محاکمه مجدد متهمین به قتل های مذهبی در اصفهان
13: شاهزاده اشرف از ترور نافرجام در فرانسه جان سالم به در برد
25: امضای قرارداد 6 میلیون پوندی برای برنامه موقتی ساختمان سازی در مجتمع صنعتی - نظامی اصفهان

*اکتبر

24-4: جشن فرهنگی بریتانیا ، (شاهزاده اسکندر به عنوان یکی از حامیان این جشن طی روزهای 7-3 اکتبر بازدیدی از ایران داشت)
13-7: " اعزام هئیت تجاری به ایران از جانب باشگاه صادرات شمالغرب
11: اغتشاش و ناآرامی در دانشگاه تهران - دانشجویان نقابدار اتوبوس به آتش کشیدند و دانشجویان دختر را به وحشت انداختند
16: بازدید ژنرال ضیاء الحق ، رئیس دولت نظامی پاکستان از تهران
16: ایران و فرانسه قراردادی به ارزش 3 میلیارد دلار برای تاسیس دو نیروگاه اتمی و تامین سوخت اورانیوم مورد نیاز منعقد کردند
20: استقبال شاه از اسقف موزورا
26: شاه 373 زندانی منجمله 131 محکوم به اقدام علیه امنیت ملی را مورد عفو قرار داد
30: بازدید سادات رئیس جمهور مصر و اسماعیل فهمی وزیر امورخارجه این کشور از تهران

*نوامبر

3-1: ملاقات رسمی زید رئیس شیخ نشین امارات متحده عربی
8: بازدید 4 روزه ملکه فرح از بلژیک
19-12: اعزام هئیت تجاری به ایران از جانب انجمن ماشین آلات چاپ بریتانیا
16-15: بازدید رسمی شاه از ایالات متحده آمریکا
23-16: درگیری میان دانشجویان و نیروهای امنیتی در تهران و دانشگاههای آریامهر
18: شاه در پاریس اعلام کرد که ایران به دنبال تثبیت قیمت نفت ظرف یکسال آینده است
22: درگیری میان "کارگران کارخانه " و 1000 تن از "عوامل ضد ناسیونالیست " در جاده کرج
25: فوت دکتر منوچهر اقبال ، رئیس شرکت ملی نفت ایران
30: انتصاب هوشنگ انصاری به ریاست شرکت ملی نفت ایران ، محمد یگانه به وزارت اقتصاد و مالی ، منوچهر آگاه به ریاست سازمان برنامه و بودجه

*دسامبر

5-3: ملاقات با طه محی الدین معروف ، معاون رئیس جمهور عراق
13-3: ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی وست مینستر
8-5: بازدید رسمی شاه از عمان
6: شاه 196 زندانی منجمله 21 محکوم به فعالیتهای ضد دولتی را در روز 10 دسامبر - روز حقوق بشر - از زندان آزاد کرد
20: وقوع زلزله در شهر زرند که به مرگ 600 نفر منجر گردید
25: سرلشگر رحمان مقربی به جرم جاسوسی برای یک قدرت خارجی اعدام شد
29-27: ملاقات با رئیس جمهور سومالی
3 ژانویه - 30: ملاقات با شاه حسین اردن
1 ژانویه - 31: ملاقات با کارتر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا


دسته ها : انقلاب اسلامی
دوشنبه 1387/11/28 13:15
X