حمایت از آرمان رهایی مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه نماد حمیت و غیرت مسلمانان و نشانه بیداری و زنده بودن امت اسلامی است. بر این اساس موضوع غزه محل آزمون رشد و حضور امت اسلامی به شمار می‌رود، ملت شریف ایران از این افتخار برخوردار بوده است که از جمله اهداف انقلاب خویش را همدردی با مظلومین و کمک به آنان و مقابله با نظام استکباری قرار داده، لحظه‌ای رژیم اشغالگر صهیونیست را به رسمیت نشناخته و هرگز از حمایت مردم مظلوم غزه و فلسطین دست نکشیده است.
با گذشت یک سال از حمله رژیم صهیونیستی به غزه و آتش بس ظاهری همچنان شعله‌های آتش فتنه دامنگیر مردم این منطقه است. مردم فلسطین در حالی وارد اولین سالگرد جنگ 22 روزه غزه شدند که دنیا شاهد ناکامی رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت بوده اما این ناکامی سبب نشد که دشمن دست از دسیسه‌های خود برای شکستن مقاومت بردارد. نیروهای رژیم صهیونیستی دیماه 87 با حمله سهمگین خود به غزه، حدود 1350 نفر از مردم بی‌دفاع فلسطین را شهید و بیش از پنج هزار نفر را نیز مجروح کردند.
رژیم اشغالگر قدس پس از شکست در جنگ 33 روزه در برابر مقاومت در لبنان برای اعاده حیثیت خود اقدام به برافروختن آتش جنگی در منطقه کرد تا به گمان باطل خود برای کشورهای منطقه اثبات شود که قدرت بی چون و چرای منطقه است.
استفاده از رژیم صهیونیستی در کشتار 22 روزه در غزه از انواع سلاح‌های ممنوعه از جمله سلاح‌های شیمیایی، فسفری و اورانیوم ضعیف شده و همچنین کاربرد مواد سمی عامل بیماری‌های لاعلاج و قطع عضو بر خلاف کنوانسیونهای بین‌المللی از جمله پروتکل 1925 ژنو، ماهیت ایدئولوژی صهیونیسم را بر ملا کرد و نشان داد که این رژیم مجوز عبور از همه مرزهای انسانی، حقوقی و سیاسی را دریافت کرده بود.
انتخاب زمان جنگ در تعطیلات سال نو میلادی به این دلیل بود که در این مقطع زمانی افکار و فضای عمومی خصوصا در غرب عمدتا سرگرم برنامه ریزی برای چگونگی گذران ایام کریسمس بوده و توجه چندانی به مسایل سیاسی و بین‌المللی نداشتند.
اما دفاع و استقلال مردان، زنان و کودکان غزه به مسلمانان جهان درس آزادگی و مقاومت داد و خیال باطل رژیم صهیونیستی برای سیطره بر منطقه را خنثی کرد. انتظار مردم مظلوم فلسطین از کشورهای اسلامی و عربی این است که در کنار ملت فلسطین ایستاده، از کمک‌های مادی و معنوی خود در سطح منطقه و بین‌المللی برای این مردم دریغ نکنند. در این میان مصر به عنوان همسایه فلسطین نه تنها اقدام جدی برای خاموش کردن آتش جنگ خانمانسوز غزه انجام نداد، بلکه از گشودن گذرگاه رفح که ساده‌ترین کار ممکن محسوب می‌شود، طفره رفته و حتی اخیرا اقدام به ساخت دیوار فولادی در رمزهای خود با غزه کرده و مانع ورود کمک های بشر دوستانه جهانیان به این منطقه شده است.
غزه دارای تاثیر و تاثرات زیادی در جهان عرب به ویژه در مصر است. فضای عمومی مصر همواره به غزه تاثیرگذار بوده و در عین حال فضای عمومی غزه نیز حرف اول را در قاهره می‌زند. بزرگترین اپوزیسیون مصر «اخوان المسلمین» است و «حماس» شاخه فلسطینی اخوان محسوب می‌شود که کنترل غزه را در دست دارد.
هدف از این جنگ شکستن اراده مردم فلطین و سرنگون ساختن دولت قانونی حماس در غزه بود که با رای و انتخاب مردم و به شکلی کاملا دمکراتیک و آزاد بر سر کار آمد. منظور این بود که پس از سرکوب و نابودی حماس غزه را تحویل دولت خودگردان تحت حاکمیت جنبش فتح نماید.
کشتار بی‌گناهان و زنان و کودکان غزه از یک سو با سکوت دولت‌های مدعی حقوق بشر غربی و دولت‌های عرب و از سوی دیگر با خیزش و اعتراض افکار عمومی در سراسر جهان خصوصا جهان اسلام مواجه شد که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مهم ترین حامی مردم بی‌دفاع ومظلوم غزه با صراحت اعتراضات خودشان را به طرق مختلف در سراسر دنیا بیان و حمایت خود را از مظلومین بی‌دفاع غزه اعلام نمودند.
حضرت امام خمینی (قدس سره) در پیامی خطاب به مسلمانان جهان چنین فرمودند: «من طی سالیان دراز خط اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است. من از عموم مسلمانان جهان و دولت های اسلامی می‌خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن، به هم بپیوندند «که این فرمایشات امام (ره) با اینکه در مرداد ماه سال 1358 صادر شده، اما هم چنان جاری است و هم چنان شاهد حملات و یورش‌های غیر انسانی و جنایتکارانه رژیم نامشروع صهیونیستی بر علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و فلسطین هستیم.
همچنین رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) می‌فرمایند»: مساله فلسطین یکی از مصائب بزرگ جهان بشریت کنونی است. هر کس که احساس در مودر انسان وحقوق انسان دارد و دم از حمایت از انسانهای مظلوم می‌زند باید در این قضیه صاحب داعیه باشد و این قضیه را، قضیه خود بداند. شما هر چه از مصائب انسانی فرض کنید در مصیبت و قضیه فلسطین جمع است. از قتل نفوس بی‌گناه، از آواره کردن انسانها و بی‌خانمان کردن آنها، از شکنچه و زجر و حبس و تبعید از این قبیل، از اهانت به کرامت انسانی، از نابود کردن سرمایه‌های بشری یک عده انسان از فشار و ظلم و اختناق و از اجازه‌ای فعالیت ندادن به یک عده بشر؛ هم این مصائبی که اگر در گوشه‌از عالم برای جمعی از مردم اتفاق بیافتد بشریت را جریحه دار و داغدار می‌کند، در قضیه فلسطین در طول این سال‌ها اتفاق افتاده است».
اعمال فشار محاصره جهت سرنگونی دولت منتخب حماس در فلسطین توسط مدعیان سردمداری دموکراسی در جهان یکبار دیگر پوچ بودن این ادعاها را به همگان نشان داد نگاهی به تاریخ رهبران فلسطین نشان می‌دهد که غزه همواره مهد مبارزان فلسطینی بوده است و بیش از 90 درصد رهبران فلسطینی اهل غزه بوده‌اند.
در این مواجهه نابرابر سازمان ملل متحد و رکن شورای امنیت که بر اساس منشور خود مسئول صلح و امنیت بین‌المللی شناخته می‌شود، ناتوانی ذاتی خود را در اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه موثر و به موقع و حتی ناتوانی‌اش در دفاع از مراکز و پرسنل خود در غزه را به نمایش گذارد.
در واقع این اقدام رژیم صهیونیستی در غزه چهره واقعی مدعیان حقوق بشر را برای آزاداندیشان جهان نماینان کرد که به رغم جنایات و اقدامات ضد بشری این رژیم، هیچ تلاشی برای توقف آن به عمل نمی‌آورند.

نویسنده حجت‌الاسلام عبدالمقیم ناصحی

دسته ها : سیاست
سه شنبه 1388/10/29 17:28
X