پژوهشگران فرانسوی در تحقیقاتی نشان دادند که خطوط سیاه رنگ سربی که مصریان باستان برای خودآرایی در اطراف چشم می کشیدند اثرات دارویی داشته و از عفونت چشم پیشگیری می کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در تصاویری که از نقاشیهای مربوط به مصر باستان بر جای مانده است، فراعنه و سایر درباریان از شیوه خاصی برای خودآرایی استفاده می کردند. در این روش، خطوط سیاه رنگ ضخیمی در اطراف چشم کشیده می شده است.

اکنون گروهی از محققان مرکز ملی تحقیقات علمی و دانشگاه پیر و ماری کوری در پاریس دریافتند که این خطوط با سرب کشیده می شده است.

به گفته این دانشمندان، سرب که امروزه به عنوان یک ماده سمی خطرناک شناخته می شود اثراتی دارویی نیز دارد که پزشکان مصری به خوبی از آن آگاه بوده اند و پزشکان رمی و یونانی باستان نیز همواره علاوه بر اثرات زیبایی شناسی این نوع خودآرایی چشم به مزایای درمانی آن نیز تاکید می کرده اند.

در حقیقت این خطوط سربی در موارد عفونت چشمها، تکثیر باکتریها را محدود کرده و مانع آلوده شدن بیش از حد چشمها می شود.

 

این دانشمندان در کمال شگفتی با انجام آزمایشاتی کشف کردند که مقدار بسیار کم سرب نه تنها سمی نیست بلکه در ارگانیسم منجر به تولید مولکول منوکسید نیتروژن می شود. این ماده برای فعال کردن سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این محققان برای دستیابی به این نتایج از کلراید سرب استفاده کردند. این ماده در بین نمکهایی قرار دارد که مورد استفاده مصریان باستان قرار داشت.

سپس عملکرد این ماده را با کمک میکروالکترودها روی یک سلول جدا شده از پوست مشاهده کردند. این ماده در عملکرد خود به طور ثابت چند ده هزار مولکول منو اکسید نیتروژن تولید می کرد.

این منوکسید نیتروژن به محض ورود به سیستم ایمنی، سلولهای ماکروفاژ را فعال کرد. ماکروفاژها گروهی از سلولهای ایمنی هستند که ارگانیسم را از حمله باکتریها محافظت می کنند.


دسته ها : علمی
دوشنبه 1388/10/28 11:42
X