آقاى سید محمد خاتمى، رئیس شوراى مرکزى مجمع روحانیون مبارز بعد از مدت ها سکوت، در تحلیل وقایع پس از انتخابات دهم ریاست جمهورى به درستى تاکید   کرده است که در این وقایع «جمهوریت و اسلامیت نظام» لطمه دیده و باید این دو رکن نظام ترمیم شود.

رئیس جمهور سابق درباره دلایل لطمه دیدن جمهوریت و اسلامیت نظام توضیح زیادى نداده است اما با یک بررسى اجمالى مى توان سخن ایشان را تبیین کرد.

در حالى که انتخابات دهم ریاست جمهورى باشکوه ترین آزمون ملى سه دهه اخیر بعد از رفراندوم جمهورى اسلامى بود به گونه اى که ۸۵ درصد واجدان شرایط حق راى در آن شرکت داشتند، پس از برگزارى این انتخابات، یک جریان سیاسى که خود آقاى خاتمى از جمله سردمداران آن است بدون توجه به قضاوت نهایى ملت در این انتخابات باشکوه، به اصل جمهوریت نظام تمکین نکرد و بدون ارائه هیچ سند محکمه پسند خواستار ابطال آراى مردم شد.

این جریان، به جاى تن دادن به قواعد مردم سالارى و جمهوریت، موضوع «کیفیت آرا» را مطرح مى کند و معتقد است چون آراى کاندیداى او متعلق به طبقه ممتازه و اشرافیت سیاسى، اجتماعى و فرهنگى است، لذا بر آراى نامزد پیروز که عمدتاً متعلق به طبقه متوسط به پایین و مستضعفین است، رجحان دارد. آقاى موسوى کاندیداى این جریان به صراحت تاکید   نموده که حتى اگر نتایج انتخابات ۲۲ خرداد ابطال شود و در انتخابات برگزار شده دیگر، من راى نیاورم آن انتخابات هم باید ابطال شود!

این جریان زمانى که احساس کرد نظام اسلامى در دفاع از جمهوریت و راى مردم مُصر است، به اردوکشى خیابانى و اغتشاش و آشوب روى آورد تا از طریق کودتاى مخملى را ى ملت را ملغى کند که البته ناکام ماند ؛ هر چند آثار پنجه خونین این جریان بر جمهوریت نظام همچنان باقى است.

جریان مذکور به اسلامیت نظام هم لطمه زد. اگرچه این جریان در طول تاریخ بعد از انقلاب، همواره با رکن اسلامیت نظام و عناصر قوام بخش به این رکن مشکل داشته اما براى نخستین بار، بعد از انتخابات ریاست جمهورى دهم بود که به صورت آشکار در برابر نظر صریح نماد اسلامیت نظام یعنى ولایت فقیه ایستاد و رسماً پرچم خروج بر حاکمیت را برافراشت.

جریان مذکور گرچه همیشه با شوراى نگهبان به عنوان واسطه العقد اسلامیت و جمهوریت نظام، مساله داشته است اما براى اولین بار بود که این گونه صریح، با تندترین الفاظ و عبارات و بدترین شیوه ها از این نهاد قانونى و شرعى عبور کرد و به روى آن تیغ کینه کشید. براى اولین بار (بعد از غائله منافقین) بود که یک جریان مدعى قانونگرایى و تقید به نظام جمهورى اسلامى، رسماً قانون اساسى را کنار گذاشت و در اقدامى غیر شرعى و غیرقانونى اقدام به برپایى تجمعات بدون مجوز و ایجاد آشوب و اغتشاش نمود که منجر به خسارات فراوان به اموال عمومى و خصوصى و ریختن خون تعدادى از مردم شد. براى اولین بار بود که یک جریان مدعى مسلمانى، مقدسات اسلامى را به باد سخره گرفت و با کشاندن عناصرى ویژه به محیط مقدس نمازجمعه و به نمایش گذاشتن لودگى،   احکام الهى و دینى را براى مقاصد سیاسى به باد استهزا گرفت.

آرى! جمهوریت و اسلامیت نظام بعد از انتخابات دهم این گونه لطمه دید و آقاى خاتمى باید اندیشه کند چگونه او و دوستانش که باعث و بانى اصلى این لطمات هستند، مى توانند خسارت هایى که به ارکان دوگانه نظام زده اند را جبران کنند.

سید امیر هاشمى آرا


دسته ها : انتخابات دهم
چهارشنبه 1388/4/31 11:5
X