یک متخصص زنان و فلوشیپ نازایی با بیان اینکه افراد بین 25 تا 40 سال برای استفاده از روش‌های تنظیم خانواده، بیشترین مراجعه را به پزشک دارند، گفت:

استفاده از قرص‌های ضد‌بارداری هیچ ارتباطی با نازایی ندارد.

براساس این گزارش، معاون سلامت وزیر بهداشت نیز در همایش تنظیم خانواده عنوان کرد: 10 تا 15درصد از باروری‌ها در کشور ناخواسته است که رقم بالایی است اما 22 هزار مرکز بهداشت در کشور امکانات تنظیم خانواده را به‌طور رایگان در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهند.

حسن امامی رضوی افزود: در مناطقی که افراد آگاهی کمتری داشته‌اند و اطلاع رسانی زیادی انجام نشده است باروری‌های ناخواسته به 30 تا 35 درصد رسیده و در مناطق شهری با داشتن آگاهی بیشتر به 5 درصد می‌رسد.

معاون سلامت وزارت بهداشت اظهار داشت: طی 2 سال گذشته با افزایش 2 روش جدید پیشگیری از بارداری تعداد روش‌های تنظیم خانواده در کشور به 11روش رسید و به‌دنبال روش‌های جدیدتر نیز هستیم.

امامی رضوی یادآور شد:‌ اینها اهدافی هستند که از آغاز مد‌نظر بوده و در تمام مدت اجرای برنامه به آن پرداخته شده است. وی خاطر نشان کرد: تنوع در روش‌های موجود در برنامه‌ها و خدمات را در کمتر برنامه دولتی می‌توان مشاهده کرد. تنوعی که طی 2 سال گذشته با افزایش 2روش جدید غنی‌تر شده تا تعداد روش‌های موجود به 11روش افزایش یابد.

هم‌اکنون در حال بررسی و مطالعه برای یافتن روش‌های جدید دیگر هستیم. وی بیان کرد: حق قطع استفاده از روش پیشگیری بارداری نیز از سایر حقوقی است که در راستای مشتری محور بودن خدمات به آن پرداخته شده و از سیاست‌های وزارت بهداشت نیز محسوب می‌شود.

سالانه 500 هزار بارداری ناخواسته اتفاق می‌افتد

با وجود موفقیت نسبی برنامه‌های کنترل جمعیت در سال‌های گذشته و دسترسی آسان عموم مردم به وسایل پیشگیری از بارداری، هنوز سالانه 400 تا 500هزار بارداری ناخواسته در ایران اتفاق می‌افتد که بی‌تردید، نه به‌علت شکست روش‌های ضدبارداری، که به خاطر استفاده نکردن زوجین از وسایل پیشگیری از حاملگی است.

به گفته کارشناسان، یک علت زمینه‌ساز مهم در ایجاد این مشکل، عدم‌مشارکت مردان در این مورد است، چرا که در سال‌های گذشته، عمده برنامه‌های کنترل جمعیت، بر زنان متمرکز شده، به‌طوری که طبق آمار وزارت بهداشت در سال 1376، میزان مشارکت مردان در استفاده از روش‌های تنظیم خانوادة مخصوص آنان فقط 3/7درصد از کل مردان واجد شرایط بود.

مشارکت مردان در برنامه‌های تنظیم خانواده به معنای استفادة آنها از روش‌های مخصوص مردان نیست؛ این مشارکت شامل درک درست مردان از محدودیت‌ها و نیازهایی است که با استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری برای همسرانشان پیش می‌آید.

وجود برخی نگرش‌های نادرست که تنظیم خانواده را تنها وظیفة زنان می‌دانند،موجب شده تا مردان مشارکت کمتری در برنامه‌های تنظیم خانواده داشته باشند.

نگرش منفی افراد جامعه، برخورد منفی اعضای خانواده، ناآگاهی زنان از حقوقشان که باعث می‌شود تنها خود را مسئول پیشگیری از بارداری بدانند، کمرویی مردان برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی و درخواست خدمات تنظیم خانواده، رواج فرهنگ شفاهی بین مردان، غرور مردانه و باورهای غلط فرهنگی و اعتقادی از جمله مشکلات مردان برای شرکت در برنامه‌های تنظیم خانواده به‌شمار می‌آید.

وزارت بهداشت کتاب آموزش اصول زناشویی منتشر می‌کند

کتاب اصول تشکیل خانواده و مسائل زناشویی برای آموزش قبل از ازدواج به زوج‌ها از سوی وزارت بهداشت تدوین شد و آموزش زوج‌ها با استفاده از این کتاب از یک ماه آینده آغاز می‌شود.

محمد اسلامی، رئیس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت با اعلام این خبر، افزود: یکی از اقدامات وزارت بهداشت در سال‌جاری تدوین بسته آموزشی هنگام ازدواج برای جوانان در آستانه ازدواج است، به همین منظور کتابی با محتوای مبانی اسلامی تشکیل خانواده و اصول علمی تحکیم بنیان خانواده تدوین شده و اکنون در مرحله چاپ است.

وی ادامه داد: این کتاب 4 فصل دارد که شامل مبانی مذهبی تشکیل خانواده، اصول روابط عاطفی در خانواده، تنظیم خانواده در سال‌های ابتدایی پس از ازدواج و روابط زناشویی در خانواده است.

وی تصریح کرد : این کتاب مشتمل بر اصول مذهبی، اسلامی، اجتماعی و روابط زناشویی است که با تایید روحانیون و صاحب‌نظران مبانی اسلامی، مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و مشاور وزیر بهداشت در امور زنان نهایی شده و برای اولین بار است که کتابی با این محتوا از سوی وزارت بهداشت منتشر می‌شود.

رئیس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت عنوان کرد: در بخش تنظیم خانواده این کتاب 3 روش پیشگیری از بارداری که مناسب زوج‌ها در سال‌های ابتدایی پس از ازدواج است، معرفی شده است.

این روش‌ها شامل استفاده از کاندوم، قرص ضد‌بارداری و آمپول یکماهه است، سایر روش‌های پیشگیری از بارداری مانند بستن لوله و استفاده از ‌ای‌یو‌دی برای سال‌های اول شروع زندگی مشترک توصیه نمی‌شود و زوجین پس از چند سال زندگی مشترک و پس از آنکه صاحب فرزند شدند فرصت دارند با روش‌های دیگر پیشگیری از بارداری آشنا شوند.

وی خاطر نشان کرد: اقدام دیگری که امسال از سوی وزارت بهداشت در زمینه تنظیم خانواده انجام می‌شود و شاخص‌ترین کار در این زمینه است، ارتقای کیفیت آموزش خدمات تنظیم خانواده در مراکز تنظیم خانواده است.

وی افزود: برای این کار فرم‌های خدمات تنظیم خانواده که در اختیار خدمت دهندگان در مراکز بهداشتی- درمانی قرار می‌گیرد، به‌طور 100 درصد عوض شده است و در فرم‌های جدید مرحله به مرحله آموزش اصول تنظیم خانواده با کیفیت قابل‌قبول و مطابق استانداردهای جهانی ارائه می‌شود.

وی تاکید کرد: درصورتی که از این فرم‌های جدید برای آموزش تنظیم خانواده استفاده شود، می‌توانیم مطمئن باشیم، خانواده‌های خدمت‌گیرنده به میزان قابل‌قبولی با اصول تنظیم خانواده آشنا شده‌اند، مرحله آزمایشی استفاده از این فرم‌ها فعلاً در 10استان اجرایی می‌شود و پس از بررسی آثار آن طی 6 ماه و رفع نقاط ضعف و قوت آن به‌صورت کشوری اجرا می‌شود.

اسلامی ادامه داد: در زمان حاضر 11 روش پیشگیری از بارداری در کشور وجود دارد که شامل 5 نوع قرص ضد‌بارداری، 2 نوع آمپول پیشگیری از بارداری، 2 نوع بستن لوله در مردان و زنان، کاندوم و استفاده از آی‌یودی است.

به جز کاندوم و بستن لوله در آقایان 9 روش دیگر، زنانه است. وی بیان داشت: یک روش دیگر  کاشتن کپسول پیشگیری از بارداری است که از اسفند گذشته آغاز شده است.

این روش بیشتر در جاهای دور افتاده‌ای که مردم دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی ندارند، توصیه می‌شود و پس از توضیح کارکرد این کپسول که تا 5 سال پیشگیری از بارداری ایجاد می‌کند، برای متقاضیان کاشته می‌شود.




دسته ها : تندرستی
سه شنبه 1387/11/8 13:47
X