محققان موسسه تکنولوژی در کشور کره جنوبی با تولید سوخت زیستی از علف ها و خزه های دریایی این مواد را به عنوان منابع جدید سوختهای پاک معرفی کردند.

تقریبا تمامی سوختهای زیستی مایع از محصولات کشاورزی قند دار مانند چغندر قند و یا نیشکر و یا مواد نشاسته دار مانند سیب زمینی یا ذرت به دست می آیند اما به دلیل داشتن مصارف خوراکی و بحران کمبود غذا در جهان تا به حال استقبال چندانی از این نوع از سوختها نشده است.

گروهی از محققان موسسه تکنولوژی در کره جنوبی به منظور جلوگیری از مصرف مواد غذایی در تولید سوختهای زیستی نوعی خزه دریایی یا علف دریایی را به عنوان منبع تولید اتانول زیستی مورد استفاده قرار دادند.

به گفته این گروه تحقیقاتی علف های دریایی از فواید مختلفی برخوردارند. از جمله می توان به میزان جذب بالای دی اکسید کربن، رشد سریع و امکان درو در 6 دوره طی یک سال اشاره کرد. همچنین به دلیل نداشتن ساختار چوبی در این گیاهان، خزه های دریایی نیازی به آماده سازی اولیه برای تبدیل به سوخت زیستی نخواهد داشت.

با استفاده از شیوه ابداعی محققان کره ای تمامی نمونه های خزه ها و علف های دریایی را می توان با استفاده از آنزیمی خاص به قند ساده تبدیل کرده و در انتها با استفاده از مخمر به اتانول زیستی دست یافت.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، سوخت زیستی خزه ای که در نهایت به دست خواهد آمد به نسبت سوختهایی که از محصولات کشاورزی و چوبها به دست می آیند از قیمت پایین و سرعت تولید بالاتر برخوردار بوده و هیچ تاثیر نامطلوبی بر روی قیمت مواد غذایی نخواهند گذاشت.


دسته ها : علمی
شنبه 1387/11/5 9:33
X