محققان موفق به ساخت اسکنر ام آر آی قدرتمندی شده اند که قادر است تصاویر سه بعدی با وضوح بالای 100 میلیون برابر بهتر از دستگاههای فعلی از ویروس ها و پروتئین ها را ارائه کند.
محققان مرکز تحقیقات آی بی ام موفق به ارائه دستگاه ام آر آیی شده اند که 100 میلیون بار قدرتمندتر از نمونه های فعلی بوده و قادر است تصاویری سه بعدی از ویروس ها تهیه کند.

به اعتقاد محققان تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام آر آی) در نفوذ به بافت های بدن و ارائه اطلاعات در مورد حضور مواد شیمیایی خاص کارایی بالایی دارد اما به دلیل کوچک بودن زیاد نیروهای مغناطیسی مورد هدف، این سامانه از حساسیت زیادی برخوردار نیست.

به گفته پژوهشگران مرکز تحقیقات آی بی ام، دستیابی به تصاویری با وضوحی به مراتب بیشتر می تواند سیمای تازه ای از ذرات ویروسی منفرد به نمایش بگذارد و این تکنیک با تقویت و توسعه بیشتر حتی می تواند در آینده برای خلق تصاویری سه بعدی از ملکول های واحد بکار رود.

این در حالی است که توسعه اسکنر ام آر آیی با وضوح بسیار بالا که قادر به تصویربرداری از ملکول واحدی باشد همواره رویای دانشمندان در حوزه های شیمی و زیست شناسی ملکولی به شمار می رفته است.

به گفته محققان این اسکنر جدید با بهره گیری از فناوری مطرحی موسوم به نیروی تشدید مغناطیسی میکروسکپی (MRFM) و استفاده از سامانه آشکار ساز فیزیکی به جای الکتریکی برای برچیدن خرده نیروهای مغناطیسی تولید شده به وسیله گردش هسته از محدودیت های ام آر آی های فعلی پیشی گرفته است.

بر اساس گزارش تکنولوژی ریویو، محققان معتقدند فناوری جدید روش بسیار حساسی برای یافتن مغناطیس هسته ملکولی به شمار می رود و امیدوارند با توسعه بیشتر این فناوری به مرزهای دیگری نظیر پروتئین های واحد نفوذ کند.

دسته ها : فن آوری
يکشنبه 1387/10/29 17:54
X