محققان با بررسی و مقایسه عملکرد صوتی سازهای چوبی قرن 17 و قرن 21 دریافتند که یکی از عوامل عدم شباهت غیر عادی اصوات این دو نمونه از سازها می تواند افزایش حرارت جهانی و تغییرات جوی باشد.

محققان بر این باورند که تغییرات جوی بر روی اصوات موسیقیایی تاثیر منفی می گذارد. بر اساس این مطالعه شگفت انگیز محققان بر این باورند که تغییرات جوی می تواند بر روی صوت آلات چوبی موسیقی به واسطه تغییر در خصوصیات چوب اختلال ایجاد کند.

به گفته دانشمندان صدای ویولون های امروزی با نمونه هایی که در قرن 17 میلادی ساخته شده اند بسیار متفاوت است و به همین دلیل تا به حال تلاشهای بی حاصل فراوانی برای تولید ویولونی با کیفیت صوتی متعلق به قرن 17 صورت گرفته است.

یکی از نظریه های موجود بر عدم همخوانی صوت این دو نمونه از ساز، این گونه عنوان شده است که طی قرن 17 میلادی زمین دوره یخبندان کوچکی را در پیش رو داشته و حرارت در سطح زمین بسیار پایین بوده است. همچنین چوب درخت افرا که ساز ویولون از آن تولید می شود نیز در آن دوره از نرمی بیشتری برخوردار بوده است.

نرمی چوب افرا یکی از احتمالات قوی برای توضیح این پدیده است که تا به حال به اثبات نرسیده اما مطالعات فراوانی بر روی آن صورت گرفته است. بر اساس این نظریه ساختار مولکولی این چوب طی زمان و با تغییر شرایط جوی و افزایش دمای جهانی تغییر کرده و امروزه به شکل این تفاوت صوتی در آلات موسیقی خود را نشان داده است.

بر اساس گزارش زی نیوز، حرارت میانگین جهانی از سال 1850 به شکلی موثر در حدود 0.75 الی 1.0 درجه سیلسیوس افزایش یافته است که این میزان تا انتهای قرن اخیر به 4 درجه رسیده و زندگی بشر را در بسیاری از زمینه ها تغییر خواهد داد.


دسته ها : علمی
چهارشنبه 1387/10/25 13:6
X