حکام برخی کشورهای عربی به جای ایجاد فتنه بین شیعه و سنی، بهتر است توان و پتانسیل جهان اسلام را برای مقابله با رژیم صهیونیستی و وحدت مسلمین به کار گیرند.

برخوردهای فیزیکی و حذفی تندروهای سلفی و وهابیت با شیعیان در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که برخی کشورهای عربی به صورت سازماندهی شده به حذف شیعیان روی آورده‌اند. نگاهی به سرکوب شیعیان عربستان در جوار حرم مطهر رسول (ص)، انفجارهای تروریستی در مساجد شیعی در مناطق شیعه نشین پاکستان از جمله پاراچنار، انفجارهای هفته گذشته در کاظمین و بغداد و هجوم صدها نفری اراذل و اوباش مدینه به جوانان شیعه در منطقه شیعه‌نشین «قبا» فقط چند نمونه از این تلاش‌های سازمان یافته است.

این اقدامات تاکتیکی و حذفی بدون شک با پشتوانه سیاسی و امنیتی برخی کشورهای عربی انجام می‌شود. به طور مثال سفرهای مکرر آقای «عمر سلیمان» رئیس سرویس امنیتی مصر و اقدامات پشت پرده آقای «بندر بن سلطان» دبیر شورای عالی امنیتی عربستان سعودی و «امیر مقرن» رئیس سرویس اطلاعاتی این کشور، اهداف شومی را که برخی از کشورهای عربی دنبال می‌کنند، نمایان می‌سازد.

همزمانی اقدام مصر در دستگیری تعدادی از دوستداران حزب‌الله و متهم کردن سید حسن نصرالله به تلاش برای ایجاد ناامنی و شورش در مصر و برخی کشورهای عربی با اظهارات مقامات بلندپایه عربستان سعودی از جمله «ترکی الفیصل» رئیس سابق سرویس امنیتی عربستان سعودی و سفیر سابق آن کشور در آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و حملات شدید رسانه‌های عربی علیه ایران و جنبش حزب‌الله نمی‌تواند تصادفی باشد. از طرف دیگر اخیراً برخی از این کشورها سلسله اقداماتی جدی را با اعضای دائم شورای امنیت برای بررسی افزایش نفوذ ایران در منطقه آغاز کرده‌ و برخی از این کشورها نیز موضع بی طرفی اتخاذ کرده‌اند.

هر چند جلسه نمایندگان کشورهای عربی با اعضای دائم شورای امنیت و آلمان به درخواست وزیر خارجه آمریکا و برای بررسی امنیت منطقه خلیج فارس برگزار شد، اما ناظران معتقدند و اطمینان دارند که این جلسه به درخواست اعراب تشکیل شد، زیرا اعراب امیدوارند در گفتگوهای احتمالی آینده بین ایران و آمریکا شرکت داده شوند.

اظهارات هفته گذشته آقای مالکی و سایر مقامات عراقی در خصوص کشف محموله‌های طلا که از طریق برخی کشورهای عربی برای کمک به تروریست‌ها وارد عراق شده بود، نشان می‌دهد که برخی کشورهای عربی منابع مالی عظیمی را به این امر اختصاص داده‌اند. بنابراین در این مسیر خطرناکی که برخی کشورهای عرب دنبال می‌کنند سه عنصر اساسی: منابع مالی، حمایت سیاسی و امنیتی و وجود مجریان و احمق‌هایی که حاضرند هم‌کیشان مسلمان خود را با تله‌های انفجاری به شهادت برسانند در کنار هم قرار گرفته‌اند.

اگرچه دلایل این رویکرد جدید برای آگاهان امور سیاسی و بین‌المللی روشن است، اما اشاره‌ای به آنها از زبان نشریات عرب برای درک بهتر موضوع بی فایده نخواهد بود.

روزنامه الوطن سعودی در مقاله‌ای که اخیراً منتشر کرد، نوشت: تحرکات سیاسی در منطقه خاورمیانه و علائمی که حاکی از تمایل واشنگتن به تغییر سیاست خارجی این کشور در این منطقه است ایجاب می‌کند اعراب نیز قدری بیشتر جدی‌تر، شفافتر و صریح‌تر برای مواجهه با شرایط کنونی بیندیشند و علل ضعف خود را بیابند و در پی راهکارهایی باشند که خطرات و خسارات را کاهش دهد.

الوطن به اختلاف در بین کشورهای عربی اشاره کرد و نوشت: اختلاف در بین اعراب سبب شده است آنها از نظر سیاسی در منطقه تاثیر‌گذار نباشند و همین موضوع باعث شده برخی طرف‌ها به طور مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه برخی احزاب و گروه‌ها در منطقه نفوذ پیدا کنند.

الوطن نوشت: در منطقه خاورمیانه سه قدرت وجود دارد که بر مواضع آمریکا در تعامل با مسائل اساسی تاثیر‌گذار هستند: ترکیه، ایران و رژیم صهیونیستی. با وجود اختلافات و تناقضی که در دیدگاه‌های آنها وجود دارد، سه قدرت تاثیر‌گذار بر مواضع واشنگتن در خاورمیانه محسوب می‌شوند. اعراب نیز وزنه‌ای محسوب نمی‌شوند که رژیم صهیونیستی را مجبور کنند از خواسته‌هایش کوتاه بیاید!! با وجود آنکه اوباما از تشکیل کشور فلسطین حمایت کرده و امنیت اسرائیل و همزیستی آن را با همسایگان عربش تضمین کرده است، اما شواهد حاکی از آن است که در این خصوص پیشرفتی حاصل نخواهد شد. روابط آنکارا با ایران نیز روز به روز در حال افزایش است. ترکیه با کشورها، احزاب و جنبش‌هایی که با ایران در منطقه رابطه دارند، نیز ارتباط دارد.

الوطن سپس به ایران اشاره کرد و نوشت: ایران یک کشور بلندپرواز در منطقه خاورمیانه است که پرونده‌های زیادی را تحت اختیار دارد و همین بر تأثیر‌گذاری این کشور می‌افزاید و در مذاکرات با اوباما در موقعیت برتری قرار می‌گیرد. ایران با درجات متفاوتی در موضوعات مختلف تاثیر‌گذار است که افغانستان، عراق، لبنان، سوریه و فلسطین از جمله آنهاست.

الوطن در ادامه افزود: ایران با دولت اوباما نیز حتی در خصوص افغانستان به تفاهم رسیده است و این کشور در افغانستان بازیگر اساسی خواهد بود، به ویژه آنکه پاکستان به جنگ با تروریسم و سران القاعده سرگرم است. شاید هم پاکستان را به صورت هدفمند در این منجلاب گرفتار کرده‌اند. با توجه به این اوضاع اعراب چگونه می‌توانند تاثیر‌گذاری سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را در این معادله حفظ کنند تا از خطرات بکاهند؟

روزنامه الحیات از دیگر روزنامه‌های مهم عربستان سعودی که به صورت فرامنطقه‌ای چاپ و منتشر می‌شود نیز صراحتا از احتمال از سرگیری روابط ایران و آمریکا که ناشی از افزایش توان قدرت چانه زنی جمهوری اسلامی ایران در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی است، ابراز نگرانی کرد، زیرا ایران بدون اینکه از اصول خود ذره‌ای کوتاه بیاید در جایگاهی قرار گرفته که نگرانی برخی کشورهای عربی را از بر هم خوردن توازن قوا در منطقه و گسترش نفوذ ایران برانگیخته است.

زمانی که باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا در تبلیغات انتخاباتی تصمیم خود را برای گفتگوی بدون پیش شرط با ایران اعلام کرد، نگرانی از افزایش نفوذ ایران و کاهش قدرت مانور کشورهای عربی سراپای برخی مسئولان عرب را فراگرفت.

«حسن بنانج» در مقاله‌ای با عنوان «اعراب و کابوس افزایش قدرت ایران» با اشاره به این مطلب، افزود: سقوط رژیم صدام در عراق و افزایش محبوبیت حزب‌الله پس از جنگ سی و سه روزه که با شکست اسرائیل به پایان رسید، جایگاه ایران را در منطقه تقویت کرد. بر همین اساس کشورهای عربی می‌کوشند با شعله‌ور کردن آتش جنگ داخلی بین سنی و شیعه در منطقه، امضای سلسله توافقنامه‌های نظامی بی سابقه خرید تسلیحات، مخالفت با برنامه هسته‌ای ایران و حمایت از شبه نظامیان برای ایجاد فتنه قومیتی در ایران، از افزایش نفوذ تفکر شیعی جلوگیری کنند.

نفوذ تفکر ناب شیعه به داخل حرم امن و خانه رهبران دینی و سیاسی جهان عرب نگرانی مقامات عربی را نسبت به این تفکر پویا تشدید کرده است، چنانکه آقای «عبدالرحمن القرضاوی» فرزند یوسف القرضاوی که از وی به عنوان رئیس اتحادیه علمای جهان اسلام یاد می‌شود، صراحتاً از فشارهای وارده به خود پرده برداشت و گفت: از من خواسته‌اند تا از شیعه بودنم دست بردارم، اما من از اینکه شیعه شده‌ام پشیمان نیستم و به آن افتخار می‌کنم.

برخی کشورهای عربی برای مقابله با قدرت نفوذ جمهوری اسلامی ایران و تفکر شیعه حتی حاضر به ائتلاف با دشمن واقعی جهان اسلام یعنی صهیونیست‌ها شده‌اند و اخبار و گزارش‌های مکرر حاکی از آن است که موفقیت «مائیر دوگان» رئیس موساد در اجرای عملیات خارج از اسرائیل از جمله به شهادت رساندن شهید مغنیه و محمد سلیمان از افسران برجسته ارتش سوریه و انفجارهایی که در سوریه و لبنان رخ داد به دلیل همکاری یک کشور عربی با موساد است.

منابع اسرائیلی افزودند که این کشور عربی که با موساد همکاری می‌کند، با اسرائیل دارای رابطه دیپلماتیک نیست.اما تلویزیون المنار، این کشور عربی را عربستان سعودی معرفی و اعلام کرد که بندر بن سلطان دبیر شورای عالی امنیت ملی عربستان در ارتباط و همکاری بین سازمان اطلاعات و امنیت عربستان با موساد نقش ایفاء می‌کند.

به هرحال باید به حکام برخی کشورهای عربی که به دنبال ایجاد فتنه بین مسلمانان شیعه و سنی هستند، هشدار داد که چنین اقداماتی هرگز به افزایش محبوبیت داخلی و جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی شما کمک نخواهد کرد و توصیه می‌کنیم که به جای این اقدامات تفرقه افکنانه و جنایتکارانه توان و پتانسیل جهان اسلام را برای مقابله با رژیم صهیونیستی و وحدت مسلمین به کار گیرند.

وختم کلام این آیه مبارکه است که و من یقتل مومنا متعمدا فجزائه جهنم خالدا فیها و غضب الله علیه و لعنه واعدله عذابا عظیما (سوره مبارکه نساء آیه 93)



نویسنده:حسین توسلی‌زاده

دسته ها : سیاست
چهارشنبه 1388/2/2 12:24
X