سیدحسن زائری ، با تأکید بر اینکه اغلب کودکان خیابانی مورد سوءاستفاده‌های جسمی و جنسی قرار می‌گیرند، بیان کرد: بیشتر این کودکان با باندهای فساد و توزیع مواد مخدر همکاری می‌کنند.
وی یکی دیگر از مشکلات کودکان خیابانی را بهره‌کشی‌های اقتصادی از آنها دانست و گفت: این کودکان مجبور هستند در مکان‌های فاقد مجوز رسمی و با دست‌مزد کم کار کنند.
زائری در ادامه افزود: باندهایی هستند که این کودکان را برای تکدی استخدام کرده و با پرداخت مبلغی ناچیز در ماه، آنها را وادار به گدایی در خیابان‌ها می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: با حمایت از خانواده‌هایی که ممکن است کودکانشان به دلیل وضعیت اقتصادی نامناسب مجبور به کار شوند، می‌توان از بروز بعضی از این آسیب‌ها جلوگیری کرد.
رئیس کانون کارشناسان خدمات مددکاری با تأکید بر اینکه محرومیت از تحصیل یکی دیگر از آسیب‌هایی است که این کودکان با آن مواجه هستند، تصریح کرد: عدم تحصیل موجب می‌شود این کودکان در بزرگسالی نیز شغل مناسبی نداشته باشند و حرفه قبلی خود یعنی تکدی‌ و بزهکاری را ادامه دهند.
وی در ادامه افزود: اعتیاد پدر و مادر، اختلاف بین والدین، طلاق، زندانی شدن پدر، عدم کنترل مناسب در خانواده و وضعیت نامناسب اقتصادی خانواده‌ها از جمله دلایلی است که کودکان را وادار به ترک خانه می‌کند.
زائری با تاکید بر لزوم همکاری سازمان بهزیستی و شهرداری در راستای کاهش آسیب در کودکان خیابانی، تصریح کرد: سازمان بهزیستی از طریق آموزش‌های مناسب از جمله آموزش مهارت‌های زندگی و آموزش شغل و حرفه مناسب می‌تواند نقش موثری را در کاهش آسیب در این دسته از کودکان ایفا ‌کند.
وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در این زمینه گفت: رسانه‌ها از طریق آگاهی دادن به خانواده‌ها می‌توانند در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش موثری داشته باشند.


دسته ها : عمومی
دوشنبه 1388/1/31 21:35
X