عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: محصول ازدواج‌های متعدد اضطراب، افسردگی و طرد شدن از سوی اطرافیان برای فرد است.

محمود ساعتچی  گفت: مردها با ازدواج موقت و یا مجدد تنها نوعی شادی سطحی و کوتاه را تجربه می‌کنند اما این امر در طولانی مدت موجب ایجاد نوعی اضطراب، کاهش عزت نفس و طرد شدن از سوی اطرافیان می‌شود.
در آسیب شناسی خانواده باید متغیرهایی را که موجب ایجاد یک خانواده به صورت بالنده یا پریشان می‌شود را بشناسیم و تعریف صحیحی از خانواده سالم داشته باشیم.
وی افزود: از ویژگی‌های خانواده سالم برقراری ارتباط اثربخش بین زوج‌ها است. وقتی ارتباط ذهنی و کلامی و روابط زناشویی آن دو زوج سالم باشد و عشق ،دوستی، صداقت و یکرنگی بر این روابط‌ حاکم‌ باشد، مرد این نیاز را که با کسی جز همسر خود احساس نمی‌کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه بیان کرد: در تحقیقات ثابت شده معمولاً وقتی زن و مرد از حیث روان‌شناختی بالغ نیستند مشکلات زیادی را تجربه می‌کنند.
ساعتچی یادآور شد: فرار مرد از خانه دلایل متعددی دارد اما بارزترین آنها رفتار زن بعد از تولد فرزند است.
وی ادامه داد: برخی مواقع زن با وجود داشتن زندگی مرتب و دور از دغدغه، همسر خود را فراموش می‌کند و از یاد می‌برد که باید چگونه با وی رفتار کند و ناخواسته همسر را به خارج از خانه و خانواده سوق می‌دهند یا ممکن است زن از سوی مرد مورد احترام و محبت قرار نگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در جلسات مشاوره دیده نشده که مراجعه کنندگان از ازدواج مجدد رضایت رضایت و اظهار خشنودی و لذت کند. زیرا محصول ازدواج‌های متعدد اضطراب و افسردگی و طرد شدن از سوی اطرافیان برای فرد است.
وی افزود:از سوی دیگر ازدواج‌های مجدد آسیب‌های بسیاری را در درون خانواده ایجاد می‌کند، فرزندان به دنبال پدر مطلوب ذهنی دیگر هستند. مثلاً ممکن است آرزو کنند ای کاش معلم من پدرم بود.
ساعتچی تصریح کرد: آنچه انتظار مرد از زندگی مشترک است در یک خانواده سالم حاصل می‌شود،مگر اینکه مشکلاتی وجود داشته باشد.
این روانشناس گفت:جامعه باید از حضور روانشناسان در تشکیل کلاس‌های ویژه برای زوج‌های جوان استفاده و حمایت کند و افرادی را که قصد ازدواج دارند به مشاوره ازدواج تشویق کنیم.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: مردم هنوز لزوم این کلاس‌ها و جلسات مشاوره را حس نکرده‌اند و با فواید آن آشنا نیستند و این امر موجب شده تا شاهد به وجود آمدن مشکلات بسیاری بعد از ازدواج و در نهایت افزایش تمایل به طلاق در بین زوج‌های جوان باشیم.
ساعتچی افزود: وقتی افراد با شناخت کامل اقدام به ازدواج کنند بسیاری از مشکلات از پیش روی زوج‌ها برداشته می‌شود و این مستلزم حضور پررنگ روان‌شناسان و مشاوران در سطح جامعه و در کنار خانواده‌ها است.
وی یادآور شد: هرچه آگاهی اجتماعی خانواده‌ها بیشتر شود مطلوب‌تر است و خانواده باید فرزند را نسبت به تصمیمی که گرفته آگاه سازد و اجازه دهند این دو فرد نسبت به هم شناخت کافی پیدا کنند.
این استاد دانشگاه گفت: گاهی جوان با اشتیاق بسیار مصمم به ازدواج است اما در جلسات مشاوره به این بینش دست می‌یابد که این ازدواج جز ناکامی چیزی در بین ندارد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در پایان خاطر نشان کرد: اگر آشنایی پیش از ازدواج به گونه معقول و در حد متعارف جامعه و در معاشرت جمعی باشد فرد به شناخت خوبی دست می‌یابد اما اگر دامنه این آشنایی گسترش پیدا کند و همراه با روابط نزدیک‌تر باشد این اشکال و خطر را ممکن است ایجاد کند که فرد دچار میل تنوع‌خواهی خواهد شد گرچه باید از جانب محققان روی این مسئله پژوهش و بررسی لازم انجام شود.


دسته ها : روانشناسی
سه شنبه 1388/1/25 9:35
X